Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Befejeződhet az öltözőépítés a volt laktanyában

2024. 01. 25. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 01. 29. 16:42

Hosszú évek után végre befejeződhet az öltözőépítés a volt honvédségi laktanyában. A műfüves labdarúgópályát és a bemelegítőcsarnokot kiszolgáló épület befejezésére a Gyöngyösi Atlétikai Klub nyert pályázati forrást, az önerőt az önkormányzat biztosítja.

Újra nekifutnak az öltözőnek

A Gyöngyösi Atlétikai Klub (GYAK) megkapta az engedélyt a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogy a Kömlei Károly Sporttelep lelátójának felújítására elnyert tao-támogatást átcsoportosítsa a bemelegítőcsarnok és a műfüves labdarúgópálya között létesítendő öltöző épületének befejezésére. Az egyesület 50 millió forintos támogatást használhat fel az öltöző kialakítására, a beruházáshoz harminc százalékos önerő szükséges. A klub kérésére a grémium úgy döntött, hogy biztosítja az önerőt, és megelőlegezi az utófinanszírozott pályázati támogatást, amit a GYAK azt követően törleszt az önkormányzat felé, ha megkapta a forrást a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. Az egyesület azt is vállalta, hogy február végén újra pályázik tao-forrásra, amire szükség lehet a beruházás befejezéséhez, hiszen az elmúlt években jelentősen megemelkedett építőanyagárak miatt az eredeti költségtervek szerint várhatóan nem lesz befejezhető a beruházás.

Segítik a piaccsarnok működtetését

A Köztársaság téri piaccsarnokot üzemeltető társasház közös képviselője útján azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a földhasználati díjat a 2024-es évre engedje el. Az önkormányzat annak érdekében, hogy a társasház továbbra is a megszokott színvonalon üzemeltethesse a piaccsarnokot, helyt adott a kérésnek, és a korábban már 25 százalékkal csökkentett mértékű földhasználati díj elengedéséről döntött, ezzel mintegy négymillió forintos követelésről mondott le. Az összeget a társasház a csarnok épületének felújítására fordítja.

Változnak a temetkezési díjak

A gyöngyösi temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. a temetkezési üzletágának díjemelésére tett javaslatot a képviselő-testületnek. A grémium elfogadta az emelt árakat tartalmazó új díjtáblát, amely február 1-től lép hatályba. A temetkezési díjak 2022 júniusa óta nem változtak, azóta azonban az energia sokszorosára drágult, és a munkabérek, építőanyagárak is emelkedtek, így az önkormányzati tulajdonú társaság számára a korábbi díjak már nem fedezték a társaság költségeit.

Helyettesítés a XIII. háziorvosi körzetben

Rechtorisz László látja el helyettes orvosként a XIII. háziorvosi körzet betegeit március 2-ától. A körzet háziorvosa, Nagy Judit tavaly szeptemberben mondta fel szerződését az önkormányzattal, a hathónapos felmondási idő március 1-jén jár le. Mint a képviselők elé került előterjesztésből kiderül, a praxisjog értékesítése ezidáig nem járt sikerrel, ezért csak helyettesítéssel oldható meg a körzetben élő betegek ellátása, aminek elvállalásáról Rechtorisz László már korábban nyilatkozott, így március 2-ától ő látja el a körzet betegeit.

Zavartalan marad a parkfenntartás

A képviselő-testület az előző év végén döntött arról, hogy közbeszerzést ír ki a parfenntartási feladatok ellátására. A közbeszerzési hatóság észrevételei alapján hiánypótlásra került sor, így a közbeszerzés január elején jelent meg. Az eljárás február végén-március elején zárulhat, a grémium pedig most arról döntött, hogy addig átmeneti szerződést köt a jelenlegi szolgáltatóval, hogy a feladatok ne maradjanak el.

Új kitüntetést foglaltak rendeletbe

A képviselő-testület új kitüntetés alapítását szentesítette januári döntésével: az Év Sportolója Különdíj annak a sportolónak adományozható, aki országos vagy nemzetközi versenyeken elért kiváló sporteredményeire tekintettel érdemes az elismerésre. Az új díj első kitüntetettje Roska László szenior úszó, aki a február 27-i városi sportbálon veheti majd át az elismerést. A kitüntetésekről szóló rendelet módosításával arról is határoztak, hogy a fiataloknak járó elismeréseket a városi pedagógusnapi ünnepségen adják át.

Beszámolókat fogadtak el

Az év első ülésén egy sor beszámolót elfogadott a grémium, így a roma és ruszin nemzetiségi önkormányzatok tevékenységéről szóló, a testvérvárosi kapcsolatok alakulásáról, illetve a tavaly év végén zárult közfoglalkoztatási programról szóló előterjesztést is megszavazta a képviselők többesége.

Kiemelt tartalmak