Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Az átnedvesedett fák és a jég miatt balesetveszélyes most kirándulni

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 02. 16. 16:38

A rendkívüli hidegre való tekintettel nem tanácsos ezen a hétvégén kirándulást tervezni. A hétvégére gyönyörű napsütést ígérnek, ám a kemény mínuszok, a hó és a jég egyáltalán nem kedveznek a túrázóknak, sőt sok esetben balesetveszélyessé is tehetik az erdőben lévő útszakaszokat.

Már a hét közepén lezárták a Normafát és a János-hegy térségét, mert az ónos eső és az erős havazás miatt képződött vastag jégréteg életveszélyessé tette a területet.

Igaz, a Mátrában nincs erdőlátogatási tilalom, a kirándulóknak nem árt óvatosnak lenni, mert a korábbi esőzések és a havazás miatt átnedvesedett fák, utak a mínuszok miatt lefagytak. Emiatt fakidőlésekre és a faágak leszakadására is számítani kell.

Mérlegelve a balesetveszélyt, mindenki csak saját felelősségére, melegen öltözve és feltöltött akkumulátorú telefonnal induljon csak útnak!

A Kékestetőre indulókat a hétvégén is fogadja a sípálya. Az ország legmagasabb pontján nyitva van a 400 méteres sípálya és az oktató pálya, biztosítják a síoktatást, és a kölcsönzés is üzemel.

Gyöngyös önkormányzata hivatalos Facebook-oldalán ezen a hétvégén is folyamatos tájékoztatást ad a város, Mátraháza és Kékestető közlekedési helyzetéről.

Kiemelt tartalmak