Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Átadták a város legújabb sportlétesítményét

2022. 09. 05. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 09. 09. 14:08

Ünnepélyesen is átadták a Dr. Fejes András Sportcsarnok mellett felépült bemelegítőcsarnokot. A város legújabb sportlétesítménye mintegy 330 millió forintból valósította meg a Gyöngyösi Kézilabda Klub tao-források és önkormányzati támogatás felhasználásával.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub tízéves álma vált valóra az új bemelegítőcsarnok megépítésével – fogalmazott az ünnepélyes átadón Nagy Attila, a klub elnöke, aki szerint az új létesítmény befektetés a jövőbe, hiszen az utánpótlásnevelés során fontos céljuk, hogy a versenyeztetés mellett a gyerekeknek megtanítsák, hogyan lehet a sport a mindennapok része, és hogyan szolgálhatja mindez egészségük megőrzését felnőtt korukban.

A jelenleg 300 fős utánpótlásbázissal rendelkező Gyöngyösi Kézilabda Klub játékosállománya évről évre növekszik – mondta Pitz András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatóhelyettese, aki úgy fogalmazott, ott érdemes ilyen beruházásokat megvalósítani, ahol a sportvezetők határozott jövőképpel bírnak, Gyöngyös pedig ilyen hely.

Fotó: gykk.hu//Magyari Máté

A bemelegítőcsarnok a hozzátartozó útépítéssel együtt mintegy 330 millió forintból valósult meg, a költségek nagy részét a Gyöngyösi Kézilabda Klub tao-pályázat útján teremtette elő a Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködve, a mintegy 50 millió forintos önerőt pedig a gyöngyösi önkormányzat biztosította, amely az infrastrukturális feltételek kialakításához is segítséget nyújtott.

Hiesz György polgármester az átadón emlékeztetett: a Gyöngyösi Kézilabda Klub az elmúlt években több mint 700 millió értékű beruházást valósított meg a városban. A városvezető úgy fogalmazott: ezek a fejlesztések a közösségépítést szolgálják, mert ahol sport van, ott közösség is van.

A bemelegítőcsarnok már közel két éve szolgálja a város sportolóit, azonban a koronavírus-járvány az ünnepélyes átadót nem tudták megtartani. Most a X. Mátra Kupa utánpótlástorna adott alkalmat az átadóhoz, a versenyen 18 egyesület 40 csapata mintegy 600 versenyzővel vett részt. A mérkőzéseket a bemelegítőcsarnok mellett a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnokban és a Kálváriaparti Általános Iskola Kiss Antal Tornacsarnokában rendezték.

Kiemelt tartalmak