Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Átadták a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet

2023. 03. 20. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 03. 23. 08:22

Az önkormányzat, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Gyöngyösi Vállalkozói Fórumon adták át a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket. Az elismerés három kategóriában talált gazdára.

Az önkormányzatnak és a térség meghatározói vállalatainak közösen kell megtalálniuk a megoldást a térség munkaerőigényének kielégítésére – mondta a Gyöngyösi Vállalkozói Fórumon Hiesz György polgármester. A városvezető emlékeztett: a város gazdasága a 2000-es évek elején gyors fejlődésnek indult, az újabb ipari területek kialakításával pedig egy újabb nagy fejlődési szakasz előtt áll a város. A munkaerőigény kielégítéséhez számos intézkedésre van szükség, ezek megvalósításában az önkormányzatnak és a térség vállalkozóinak egyaránt van feladata – mondta a polgármester.

A vállalkozói fórumon adták át a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket. A kitüntetést nagyvállalat kategóriában a B. Braun Medical Kft. vehette át. A több mint 64 ezer munkatársával 64 országban jelen lévő B. Braun a világ egyik vezető egészségügyi vállalkozása. Az 1839-ben alapított családi vállalkozás 58 milliárd forintos éves árbevételével a magyarországi egészségügyi piac egyik legnagyobb szereplője. Több mint 1600 gyöngyösi munkavállalójukkal a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója és beszállítóikon keresztül további térségi vállalkozásoknak ad munkát. A helyi, három évtizedes múltra visszatekintő gyáregység egyszer használatos orvosi eszközöket állít elő. Ma a B. Braun gyöngyösi üzeme a térség egyik legnagyobb munkaadójaként hosszú távú megélhetést nyújt. A gyártóhely 2020-ban új gyárépülettel bővült, amely 2025-re szeretné megduplázni a cég gyártókapacitását, és 400 új munkavállalónak biztosít majd stabil, megbízható munkahelyet. A cég 2011-től névadó szponzora a város életében kiemelkedő szerepet játszó, már nemzetközi szintéren is bemutatkozó NB-I-es férfi kézilabdacsapatnak.

Nézze meg galériánkat!

A Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet kis- és középvállalkozói kategóriában a Mátra-Diagnosztika Kft. kapta. A vállalkozás idén 30 éves, 14 főt foglalkoztat. A Mátra-Diagnosztika Kft. 1992-ben indította vizsgáló laboratóriumát, fémipari anyagvizsgálati tevékenységek végzésével. Szolgáltatásai akkreditáltak, melyek keretein belül roncsolásos, illetve roncsolásmentes struktúra-elemzési és anyagösszetételi vizsgálatokat végeznek fémes anyagokon, ötvözeteken, acélon, vason, öntött fémeken, valamint ezen anyagok hegesztési varratain.

Mikrovállalkozás kategóriában a Koháry Éttermet működtető Nasra Étterem Kft. vehette át a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet. A vállalkozást két fiatal, Srajber Ádám és Nagy Zsolt hívta életre. Lehetőséget kínálnak önkiszolgáló étterem formájában helyben fogyasztásra, jelentős forgalmú az ételkiszállítás szolgáltatásuk, de eseményekre, rendezvényekre is vállalnak megrendeléseket. Működésük alatt közel 60 tanulót képeztek szakács és vendéglátó eladó szakmában, szem előtt tartva a munkaerőutánpótlás nevelés fontosságát.

A kitüntetéseket Hiesz György polgármester és dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át a vállalkozások képviselőinek.

Kiemelt tartalmak