Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Átadták a felújított Bástya utcát

2022. 12. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 12. 16. 20:29

Elkészült a Bástya utca felújítása. Az útburkolat, a járda és a csapadékelvezetés rekonstrukciója összesen közel 26 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg.

Régi adóssága volt a városnak a Bástya utca felújítása – fogalmazott az út átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Hiesz György polgármester, aki utalt a mintegy 150 méter hosszú út folytatásában lévő Nagy-patak híd felújítására is, amely ugyancsak a közelmúltban készült el több mint 18 millió forintos ráfordítással. Mindkét beruházás önkormányzati forrásból valósult meg.

Hiesz György az idén megvalósult beruházásokat összegezve úgy fogalmazott: 2022 nem a nagyberuházások, hanem a sok-sok apró, de annál fontosabb fejlesztés éve volt. A polgármester kiemelte a Vármegyeház téren a patakon átívelő híd újranyitását, a renőrség előtti útszakasz felújítását, az Angyal utca felújításának harmadik ütemét, a Berze Nagy János utca szélesítését, a Napsugár, a Solymosi külhatár és a Diófa utcákban folytatott munkákat, valamint a parkolóépítéseket. Mint mondta, idén több mint száz új parkolóhelyet alakítottak ki a városban, amire összesen mintegy ötven millió forintot költött az önkormányzat, és hasonló nagyságrendben újítottak fel járdákat is.

A folyamatban lévő európai uniós beruházások, a volt honvédségi laktanyában épülő Aktív ház és a Petőfi Sándor utcában álló Berényi-Haller kastély felújítása kapcsán a polgármester azt mondta: mindkét beruházás átadás előtt áll, várhatóan a jövő év elején birtokba is vehetik majd azokat a város lakói.

Hiesz György azt is elmondta, bár az önkormányzat nagyon óvatosan tervezte meg a város jövő évi költségvetését, a rendelkezésre álló tartalék, a vártnál kedvezőbb adóbevételek és az energiatakarékossági intézkedések nyomán várhatóan 2023-ban is jut majd keret hasonló mértékű fejlesztésekre. Az uniós források ugyanakkor még nem állnak rendelkezésre, a gyöngyösi programok, – így például a tervezett fásítás, vagy újabb vízfelületek kialakítása – csak akkor indulhat el, ha a kormánynak sikerült megállapodnia az Európai Unió testületeivel.

Kiemelt tartalmak