Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Április 19-én lehet újra könyvet kölcsönözni

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 04. 20. 10:21

Felújítás miatt leghamarabb április 19-től folytatódhat a csomagpontos könyvkölcsönzés a gyöngyösi könyvtárban. Addig végeznek a zenei gyűjtemény átalakításával, és egy új családi mosdó kialakításával is.

Pályázaton nyert támogatást a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár egy új akadálymentesített családi mosdó kialakítására. Jellegéből adódóan a helyiséget a földszinten, és úgy alakítják ki, hogy kerekesszékkel is be lehessen menni. Emellett helyet kap a mosdóban egy pelenkázó is, ahol a szülők tisztába tudják tenni a kisgyermekeket.

Farkas István, a könyvtár igazgatója elmondta: a beruházásra kétmillió forintot nyertek, melyet 500 ezer forintos önerővel egészítettek ki.

  • Ez az építkezés az oka annak, hogy az ország más könyvtáraival ellentétben Gyöngyösön egy héttel később, április 19-től kölcsönözhetnek újabb könyveket, és hozhatják vissza a korábban kikért köteteket az olvasók – tette hozzá az intézmény vezetője, aki elmondta: a szakipari munkák miatt le kellett zárni a könyvtárban több folyosórészt is, melyeken keresztül el tudták volna juttatni a könyveket az olvasókhoz.

Mint megtudtuk, az intézményben már készülnek arra is, ha a csomagpontos kölcsönzést felválthatja a hagyományos könyvtárhasználat.

Hamarosan elkezdődik a korábban a nyári szünetekre ütemezett nagytakarítás, valamint már a végéhez közeledik a zenei gyűjtemény átalakítása. Az igazgató elmondása szerint ez utóbbira a látogatók rá sem ismernek majd, hiszen egy teljesen új tér született a könyvtár emeletén, ahol elbontották a pultokat és a lehallgató helyeket.

A zenei gyűjtemény nem csak új külsőt, hanem új vezetőt is kapott Szabó Dénes személyében. Az átalakítással az volt a cél, hogy egy új, fiatalos lendületet kapjon a részleg.

Kiemelt tartalmak