Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Apostol, Wellhello és Kiscsillag a Szüreti Napokon

2022. 08. 09. Hírek | Kultúra Utolsó módosítás: 2022. 08. 16. 14:14

A szervező Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. közzétette a szeptemberi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál fellépőit. Az előadók között minden korosztály megtalálja majd a kedvenceit, a kísérőprogramok között pedig a hagyományos főzőverseny mellett gyereksziget is lesz.

A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál Gyöngyös egyik legnépszerűbb, jelentős hagyományokkal rendelkező szabadtéri rendezvénye, amelyet idén szeptember 16-a és 18-a között rendeznek meg a Fő téren. A szervező Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. a Gyöngyösi Fesztiválok Facebook-oldalon tette közzé a fellépők listáját: a háromnapos fesztivál esti nagykoncertjeit az Apostol, a Wellhello és a Kiscsillag adják majd, de láthatjuk a színpadon Hevesi Tamást, Betty Love-ot, Erox Martinit, zenél majd Báder Ernő és cigányzenekara, a Platon Karatae és a Fiúk is. A péntek és szombat éjszakai partiról két népszerű lemezlovas, Petró és Soldier gondoskodnak.

A fellépők között szép számmal találunk helyi csoportokat, tehetséges előadókat: láthatjuk a Cloud Factoryt, a Gyöngyösi Játékszínt, a Fortuna TSE-t, a Fitt Krisztit, a Black Jam! Sport Egyesületet, a Vidróczki Néptáncegyüttest, az Attitude Táncműhelyt, valamint a Bellydance Artistique is színpadra lép.

Idén a gyerekek egy egész délutánt és egy egész szigetet kapnak a Hanisz Imre téren az oroszlános ivókút körül. A kicsiknek színházzal, koncertekkel és sok-sok meglepetéssel készülnek a szervezők, vasárnap délután a Mesekert Játszóház mellett Ács Tamás és a Mosolyra Hangolók előadásai várják majd a gyerekeket.

Szombaton huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Görgényi László Főzőversenyt, amelynek idén a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola udvara ad helyt. A résztvevők gulyás és/vagy pörkölt kategóriában nevezhetnek, a négytagú társadalmi zsűri elnöke Nagy Zoltán királyi főszakács lesz. A főzőversenyre szeptember 9-éig fogadják a nevezéseket, a feltételekről, jelentkezésről a Mátra Művelődési Központban Bodonyi Gabriella művelődésszervezőtől, vagy a 70/3429887-es telefonszámon érdeklődhetnek.

A felsoroltak mellett a szervezők sok kisebb-nagyobb meglepetéssel, újdonsággal készülnek a nyárzáró fesztiválra, további információkért érdemes követni a Gyöngyösi Fesztiválok oldalát.

Kiemelt tartalmak