Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Anyatejes táplálás világnapja – “Mindenki ünnepe kell, hogy legyen”!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 02. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 08. 06. 12:00

Az anyatej nem csak a legfontosabb táplálék a csecsemők számára, de a meghitt anya-gyermek kötődés forrása.

1992 óta minden év augusztus elseje az Anyatejes táplálás világnapja, augusztus első hete pedig a szoptatás világhete. A jeles eseményt pedig Gyöngyösön is minden évben megünneplik. Az idei évben példaértékű és felelősségteljes szakmai munkavégzését megköszönve díszoklevélben és pénzjutalomban részesítette Bankáné Gergely Katalint és Szlanicz Évát, az anyatejgyűjtő állomás munkatársait az önkormányzat.

Kárpáti István alpolgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, a születés, az anyatejes táplálás egy olyan folyamat, amely mindenkit érint, hiszen a születés az élet kezdete, a civilizáció alapja, így ez a jeles nap mindenkinek az ünnepe kell, hogy legyen. Egyben köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az édesanyák mellett részt vesznek ebben a folyamatban, legyen szó védőnőről, ápolókról, szülész-nőgyógyászokról és természetesen az anyatejgyűjtő állomás munkatársairól.

dr. Árvai Gergely, a Közigazgatási Igazgatóság igazgatóhelyettese pohárköszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az anyatej és a gyűjtőállomás iránti igény kortalan és folyamatosan, régi hagyománya van Gyöngyösön, hiszen 55 éve működik a városban az Anyatejgyűjtő Állomás.

Kiemelt tartalmak