ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

“Ahol a Nap és a hegy összeér” – A Mátra a BorÉRT konferencia kiemelt vendége

2022. 01. 30. Hírek

A Mátrai borvidék volt az idei BorÉRT borkonferencia kiemelt díszvendége Budapesten. A Vajdahunyad várában rendezett esemény középpontjában a borturizmus állt.

Nyolc mátrai borászat, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület és egy mátrai kóstolócsomag is várta az érdeklődőket. A Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke a Gyöngyösi TV-nek elmondta, egyre többen látogatnak a Mátrába, ami így egy stabil, négy évszakos pontja lehet az országos turizmusnak, amelynek sikerességében a térség borászainak is nagy szerepe van. Kovács Zita a borkonferencia keretén belül bemutatta a Mátrai borvidéket, a borvidék megújult arculatát és a jövőbeli terveket.

A  Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke arról számolt be, hogy a rendezvényen kiemelt céljuk volt, hogy a bor, mint termék mellett a turisztikai kínálatra is felhívják a kilátogatók figyelmét, hiszen, ha ellátogatnak a Mátrába, és részt vesznek egy borkóstolón, mindenképpen az lenne a cél, hogy ők több időt töltsenek itt. Benkő Béla hozzátette, hogy az átfogóbb tájékoztatás érdekében, információs táblákat szeretnének majd kihelyezni a Mátrában, valamint turisztikai információkat tartalmazó kiadványokat is népszerűsítenék.

Kiemelt tartalmak