Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A Tour de Hongrie rajtja előtt Gyöngyösön járt a Team BikeExchange

2022. 05. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 05. 12. 10:30

A Giant kerékpárgyár gyöngyösi üzemében tett látogatást a Team BikeExchange Jayco Tour de Hongrie-n induló csapata, soraiban a négyszeres Tour de France-etapgyőztes Dylan Groenewegennel.

A Team BikeExchange World Team csapata néhány napja a Giro d’Italia magyarországi szakaszán ünnepelhetett etapgyőzelmet, közben pedig már a szerdán rajtoló Tour de Hongrie-ra is erős különítménnyel készülnek. A rajt előtti napon meglátogatták a csapat kerékpárjait szállító Giant üzemét Gyöngyösön, ahol a gyár dolgozóival találkoztak, megtekintették az üzemet, beszámoltak terveikről, megmutatták egyedi kerékpárjaikat, és egy tiszteletkört is tettek a gyár körül.

A versenyzők hamarosan visszatérnek hozzánk, a szerdán Csákvárról rajtoló magyar kerékpáros körverseny ugyanis Kékestetőn zárul majd vasárnap. Ez lesz a 11. hegyi befutó hazánk legmagasabb pontján a Tour de Hongrie történetében.

A keddi látogatás során a tervezett gyöngyösi sportmúzeum is értékes relikviával gazdagodott, Hiesz György polgármester ugyanis a formálódó gyűjteménynek ajánlotta fel a csapat tagjai által dedikált mezt, amelyet Jeffrey Chintől, a Giant gyöngyösi gyárának vezérigazgatójától vehetett át.

A 43. Tour de Hongrie ünnepélyes csapatbemutatójára május 11-én 12 órától Csákváron kerül sor, alig egy órával később onnan indul útjára az idei magyar országúti kerékpáros körverseny, amelyet minden nap élőben közvetít az M4Sport. A viadal valamennyi kontinensen, több mint 150 országban lesz látható, így több mint egymilliárd ember számára válik elérhetővé.

A Team BikeExchange Jayco a magyar kör legerősebb csapatai között szerepel, a négyszeres Tour de France-etapgyőztes Dylan Groenewegen szereplését pedig megkülönböztetett figyelem kíséri.

Az idei mezőny egyébként minden eddiginél erősebb: tizenegy WorldTeam mellett nyolc Pro Team indul az ötnapos viadalon, mellettük két kontinentális klub, valamint a magyar válogatott kap lehetőséget a bizonyításra. Az összetett verseny sorsa minden bizonnyal az utolsó királyetapon dől majd el, így a kékestetői befutó ebben az évben is különös jelentőséggel bír majd.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 43. Tour de Hongrie május 11-én, szerdán Csákvárról rajtol, a nemzetközi mezőny a Csákvár, Székesfehérvár, Karcag, Hajdúszoboszló, Sárospatak, Nyíregyháza, Kazincbarcika, Miskolc, Gyöngyös-Kékestető útvonalon öt versenynap alatt hét megyét, illetve húsz várost, összesen több mint száz települést érint.

A versenyt először kíséri végig reklámkaraván, az egyes szakaszokon a mezőny előtt (előfordul, hogy mögött) halad majd a nemzetközi kerékpárverseny támogatóinak karavánja. Több ezer ajándékkal készülnek a szurkolók számára, az időrendjét számos további információ mellett megtalálja a Tour de Hongrie hivatalos weboldalán.

A Tour de Hongrie ötödik, záró szakaszának befutója május 15-én vasárnap 14:25 körül Gyöngyös-Kékestetőn lesz, a Bükki Nemzeti Park pedig vezetett túrára várja a szurkolni vágyókat a befutó előtt hazánk legmagasabb pontjára. A programról részletesen itt olvashat.

A verseny miatt forgalom-korlátozásokra is számítani kell a Mátrában.

Kiemelt tartalmak