Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A tanévvel együtt elindult az új diákétkeztetési rendszer is

2023. 09. 02. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 09. 12. 09:54

Szeptember 1-jén megkezdődött a tanítás Gyöngyös iskoláiban, és ezzel az önkormányzat diákétkeztetéssel kapcsolatos új, átlátható, kényelmes megrendelési és fizetési rendszere is elindult.

Az online étkeztetési rendszer részeként bevezetésre került az úgynevezett elektronikus ebédjegy (érintőkártya), amellyel a diákok az étkezési jogosultságukat igazolni tudják. Az alsó tagozatos, közösen étkező diákok érintőkártyáit az étkezőkben tárolják majd. Az elektronikus ebédjegyet a szolgáltató ingyen biztosítja az étkezőknek, azonban elvesztése esetén pótdíjat kell fizetni. (A pótdíj összege 3 000 Ft.)

Az étkezést 869 gyermek részére már előző tanév végén megrendelték a szülők. További 229 gyermek esetében érkezett igénylés augusztus 31-ig, akik most kezdték meg általános vagy középiskolai tanulmányukat. Azok részére, akiknek étkezési igénylése beérkezett a tanévkezdésig – vagyis 1098 gyermeknek, melyből 229 iskolát most kezdő tanuló –, a tanítás első napján már biztosítottunk étkezést, és megkapták az elektronikus ebédjegyeket is. A 2023/2024-es tanévben egyik iskolában új, innovatív módszereket és szolgáltatásokat vezetünk be kísérleti jelleggel. Amennyiben a visszajelzések és eredmények pozitívak, úgy minden iskolában bevezetjük. Erről később részletesen tájékoztatjuk a szülőket.

Az önkormányzat megbízásából a közétkeztetési feladatokat továbbra is a Mátra Party Kft. látja el.
Az iskolai étkezést külön nyomtatványon kell igényelni, mely minden iskolában és az önkormányzat honlapján is elérhető. A megrendelés és számlázás továbbra is a Gyöngyös Városi Önkormányzat Online Gyermekétkeztetési Rendszerének használatával történik.

Regisztráció: https://etkezes.mparty.hu/bia-regisztracio

Azok számára, akik nem tudják az online rendszert igénybe venni, a Mátra Party Kft. a Gyöngyös, Kócsag u. 40. szám alatti irodájában – munkanapokon 9 és 15 óra között – ügyfélszolgálatot működtet, és minden segítséget megad.

Az étkezési térítési díj befizetése tárgyhónapot megelőzően előre történik. Az októberi számlákat szeptember elején kapják meg a szülők. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a számlán szereplő határidőn túli befizetés esetén – a meg nem fizetett napok tekintetében – a befizetéstől számított 5. munkanapon fogjuk tudni a tanuló részére az étkezést biztosítani.

Az étkezés lemondását a szülők az online étkezési rendszerben rögzíthetik előző munkanap 08:30 óráig vagy megtehetik írásban, illetve elektronikus levélben a Mátra Party Kft. ügyfélszolgálatán. A szülők a lemondás napjára elkészült ételt a Mátra Party Kft.-vel egyeztetett módon el tudják vinni.

A szülők az online felületen egyenlegüket és számláikat megtekinthetik, valamint a térítési díjat bankkártyával biztonságosan befizethetik. Bankkártyával a Mátra Party Kft. ügyfélszolgálatának terminálján is tudnak fizetni a szülők. Továbbra is megmarad az átutalással történő fizetés lehetősége a Gyöngyös Városi Önkormányzat Közétkeztetési beszedési számlájára: 12001008–01519125–03800003 (étkező nevének és iskolájának megjelölésével). A postai utalványon (csekken) történő befizetési mód megszűnik, helyette a szülők a Raiffeisen Bankban történő közvetlen banki készpénzes befizetéssel élhetnek a fenti számlaszámra.

A lemondások napjára eső térítési díjat a tárgyhót követő hónapban írja jóvá a szolgáltató.
Az új díjfizetési és étkeztetési rendszer bevezetésétől az önkormányzat azt reméli, hogy a folyamat átláthatóvá, kényelmessé és korszerűvé válik, valamint a gyermekek étkezésének megrendelése a szülő részéről kevesebb időt vesz igénybe.

Kiemelt tartalmak