Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A Mátrában készül Guiness rekordra a jégember

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 27. Hírek

Szilágyi Zoltán, aki felállította a folyamatos fagypont alatti, pihenés és frissítő nélküli félmeztelen hegyi futás hazai rekordját, a jövő év elején igyekszik ismét túlszárnyalni eddigi teljesítményét, méghozzá a Mátrában.

A mátrai terület nem idegen számára, tavaly is félmeztelenül futotta le a Mátrafüred, Kékestető közötti, oda-vissza összesen 23 kilométeres távot, mínusz 10 fokban, most pedig visszatér az ország csúcsára. Mint a Gyöngyösi TV-nek elmondta: 6 éves kora óta sportol, és többször edzőtáborozott itt, így feladatának érzi, hogy kiaknázza a hegyen lévő lehetőségeket. Január végén, február elején arra készül, hogy egy bő maratoni, majdnem hogy ultra távot, egy 45 kilométert fusson le hegyi körülmények között szintemelkedésekkel, a valaha mért leghidegebb hőmérsékletbe, legalább mínusz 15 fokban.

Guinness rekordot szeretne ezzel felállítani, ám egyelőre hegyi futás extrém hidegben, félmeztelenül kategória még nincs, jelenleg ennek a kérvényezése, létrehozása zajlik. A Mátra azonban még nem a vég a magyar jégembernek. Tervezi között szerepel a Peru és Chile területén található Atacama sivatag meghódítása, ahol az extrém meleggel és a közel 6900 méter magasan fekvő vulkánnál az oxigénhiánnyal kell megküzdenie, valamint az Ojmjakon, a föld leghidegebb pontjának meglátogatása, de nem zárja ki, hogy futni fog a Himaláján, az Antarktiszon vagy Alaszkában is.

Borítókép: Szilágyi Zoltán extrém futó / Facebook

Kiemelt tartalmak