Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A lakosság és a dolgozók felkészítését szolgálta a projekt

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 29. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 30. 08:33

A dolgozók és a lakosság magasabb szintű járványügyi felkészítése volt a célja a gyöngyösi Bugát Pál kórházban megvalósuló projektnek.

Több, mint 55 millió forint pályázati forrásból erősítette a kórházi infekciókontroll szükségességét a gyöngyösi Bugát Pál Kórház – tudatta közleményben az intézmény. Mint írják, a projekt kiemelt célja volt a kórházi szervezeti kultúra oly módon történő fejlesztése, változtatása, hogy az infekciókontrollal kapcsolatos tevékenységek, a nem kívánatos események, a fertőzések kialakulásának kivédése, hatásának csökkentése és korrigálása a mindennapi szinten beépüljön az intézmény valamennyi dolgozójának gondolkodásába, napi rutinná váljon a fertőzések megelőzésére tett intézkedések végrehajtása mind az orvosok, mind pedig a szakdolgozók körében.

Az infekciókontroll csoport célja a betegek és az egészségügyi dolgozók fertőzések elleni védelme, az un. egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzése, a kockázati tényezők csökkentése volt. Ehhez a projekt jóvoltából információs kiadványok, belső képzések és lakossági programok is eszközül szolgáltak.

A járványügyi szabályok keretein belül a dolgozók és a lakosság körében képzések és lakossági programok révén a legfontosabb fertőzés-megelőzéssel kapcsolatos teendőkre hívták fel a dolgozók és a kórház látogatóinak figyelmét.

A projektnek köszönhetően a dolgozók felismerik az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kialakulásához vezető veszélyforrásokat a tevékenységük végzése során és mindent megtesznek azok kivédésére,

Kiemelt tartalmak