Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A közösségek erejéről szólt a hétvége

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 05. 16. Hírek

Első alkalommal rendezték meg a Kapcsolódások napját Gyöngyösön. A három helyszínen zajló egész napos programsorozat célja az volt, hogy élettel töltse meg a város zöld tereit, közösségi élményeket nyújtson, és felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára.

Mozgalmas a május Gyöngyösön, ahol a május elseje tiszteletére rendezett programsorozat jelentette az év első szabadtéri rendezvényét, május 14-én pedig az első alkalommal megrendezett Kapcsolódások napja töltötte meg élettel és nyüzsgéssel a belváros tereit.

Három helyszínen mintegy 30 különböző program várta a gyöngyösieket, ezek nagy része a szabadba csábította a résztvevőket. A Bugát Pál téren a Loud Tree elnevezésű kezdeményezés várta a zöldbe vágyókat, arra csábítva a városlakókat, hogy használják gyakrabban feltöltődésre a parkokat. A program során bárki hozhatott növényeket, és azokat elcserélhette. A gyerekek sok más mellett kézműveskedhettek Varnyú Ritával, agyagozhattak Molnár Ibolyával, miközben a Hahota Gyermekszínház műsorán szórakozhattak, az aszfaltrajzversenyen pedig kifejezhették gondolataikat a családról.

A könyvtár udvarán a megtartó közösségek várták a szórakozni vágyókat, mások mellett a Sound of Spirit énekegyüttes, a Berze zenekar, a Vidróczki Néptánegyüttes , a Lépjünk a holdra zenekar, a Rombusz duó is fellépett, a napot pedig utcabál zárta, amelyhez Petró szolgáltatta a talpalávalót.

A Mátra Művelődési Központ a Natura Nappal készült az eseményre. Az épület előtti téren egészségügyi szűrőbusz várta az érkezőket, de az egészségmegőrzést szolgálta a reformkonyha készítményeinek bemutatója és az ételkóstolás is. Lehetőség volt zumbázásra, a Kriston módszer alapján intim tornára, és a Vidróczki táncháza itt is megmozgatta a jelenlévőket.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a programmal hagyományt teremtsenek, reméljük, jövőre is kapcsolódhatunk majd egymáshoz ezen a fantasztikus rendezvényen.

Szabadtéri rendezvényre azonban nem kell egy hetet sem várni, hiszen május 20-án, pénteken kezdeti veszi a Mátrai Bornapok, a város egyik legjelentősebb boros fesztiválja, amely három napon át várja a kikapcsolódni vágyókat mások mellett Fenyő Miklós, a Bagossy Brothers Company és a Blahalouisiana koncertjével.

Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont

Kiemelt tartalmak