Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A kordon megbontása életveszélyt okozhat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 06. 11. Hírek

Sajnos folyamatosan visszatérő probléma, hogy a Páter Kiss Szaléz és a Kossuth utca sarkán lévő épület mellett lévő járdát lezáró műanyag szalagot ismeretlenek leszakítják.

Péntek reggelre újra körbe kordonozták a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatalának is otthont adó épületet, miután ismeretlenek ismét megbontották a kerítőszalagot. A műemlékvédelem alatt álló, állami többségi tulajdonban lévő ingatlan omlásveszély miatt van körbe szalagozva, éppen ezért nagyon fontos, hogy a kordon sértetlen maradjon.

A járdát elzáró szalag a gyalogosok személyi biztonságát szolgálja, mivel az épület leromlott állaga miatt arról bármikor leszakadhatnak kisebb-nagyobb vakolatdarabok. A kordon tehát arra való, hogy a gyanútlan járókelőt távol tartsa a magasból leselkedő veszélytől, és az utca túloldalán lévő járdára irányítsa.
A gyalogosok testi épségének megóvása érdekében a Várostérségfejlesztő Kft. havonta legalább kétszer gondoskodik arról, hogy a Kossuth utca 1. szám alatt lévő épületet körülvevő járdát kordonnal lezárja.

Az önkormányzat – résztulajdonosként – eddig is partner volt a műemléki épület megóvása érdekében. Legutóbb a többségi tulajdonos állam a Várostérségfejlesztő Kft. segítségével telepítette ki az épületben fészkelő galambokat, melyek addig több százezer forintos kárt okoztak az ingatlanban.

A Kossuth és a Páter Kiss Szaléz utcában tapasztalt problémához hasonló lakossági észrevételeket Gyöngyös megújult honlapjának Lakossági bejelentő (https://gyongyos.hu/bejelento/ ) felületén tehetik meg.

Kiemelt tartalmak