ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

A jogszabályok betartatása nem hatalmi harc

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 18. Hírek

Évente több millió forintot költ a város a közterületen elhelyezett illegális hulladék felszámolására és helyi rendeletben tiltja a guberálást. Ennek oka, hogy a szemétkupacok jelentős része képződik a guberálók által kikukázott, de általuk nem hasznosítható dolgokból.

Bárdosné Kocsis Éva önkormányzati képviselő az egyik médiumban támadta az önkormányzatot, miszerint a személye elleni támadás folyik, mint fogalmazott az egész csak egy politikai lufi, reagálva egy a város honlapján megjelent cikkre. A gyongyos.hun korábban megjelent írás szerint, a Fidesz-KDNP képviselője jogkörét túllépve engedélyezett sitt lerakást illegálisan közterületre, holott ezt nem tehette volna meg. Ám nem ez volt az első eset, hogy Bárdosné Kocsis Éva pozíciójával visszaélve szemet akart hunyni szabálysértések felett és kérni a közterület felügyeletéért felelős városrendészeket, hogy köztisztviselői esküjükkel ellentétesen cselekedjenek. Ezt a helyszínen tartózkodó négy tanú egybehangzó vallomása is alátámasztja.

Történt ugyanis még június 27-én a késő délutáni órákban, hogy a Gyöngyösi Városrendészet munkatársai tetten értek a Nyolcvanasban egy guberáló nőt és mivel a guberálást helyi rendelet tiltja, intézkedés alá vonták. Mivel az elkövető nem akarta igazolni magát, a felügyelők rendőrt hívtak, ekkor jelent meg a helyszínen Bárdosné Kocsis Éva, aki felemelte szavát az intézkedés ellen és utasította a rendészeket, hogy engedjék el a szabálysértést elkövető személyt. Miután ők ezt nem tették meg, a képviselő felháborodva elhagyta a helyszínt.

A Gyöngyösi Városrendészet az elmúlt időszakban jelentős eredményeket ért el többek között az illegális lerakók felszámolásában, a renitens állampolgárok tettenérésében. Intézkedéseik során lehetőségük van testkamera használatára, amely képet és hangot rögzít és bármilyen jogellenes cselekményt észlelnek, megteszik a szükséges intézkedést.

lead fotó: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak