ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

A Fuvaros utcai közösségi ház kertfelújítására nyertek támogatást

2022. 10. 19. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 10. 27. 15:52

Gyöngyösi szervezet is részesült támogatásban a TESCO hipermarket Ön választ, mi segítünk című pályázatának legutóbbi fordulóján.

Az eddigi 11 forduló során a vásárlók több mint 1500 pályázatra adhatták le szavazatukat, a közösségek pedig összesen 400 millió forint támogatásban részesültek – mondta a támogatások átadásán a Gyöngyösi TV-nek Fekete László áruházvezető. A szavazások során az adott körzetben legtöbb szavazatot gyűjtő projekt 400 ezer forint támogatásban részesül, a második helyezett 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintot kap céljai megvalósítására.

A 11. fordulóban a pályázat szempontjából egy körzetet alkotó hatvani és gyöngyösi áruházban három projektre összesen több mint 30 ezer szavazat érkezett. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a gyöngyösi Fuvaros utcában működő közösségi ház kertjének felújítására gyűjtötte a voksokat, végül 7872 szavazattal a második helyen végzett, így 200 ezer forintos támogatást szimbolizáló táblát vehetett át Fekete László áruházvezetőtől és Hiesz György polgármestertől.

Fazekas Mária, a segítőház vezetője elmondta, a szeretetszolgálat kerti bútorok felújításával és homokozó kialakításával szeretné otthonosabbá tenni a közösségi kertet, amelynek legfontosabb feladata, hogy vitamindús élelmiszerekhez juttassa a szegregátumban élő családokat.

A pályázaton a legtöbb voksot egyébként a Magyar Rákellenes Liga Hatvanai Alapszervezetének pályázata kapta, a harmadik helyen az ugyancsak hatvani Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület végzett.

Kiemelt tartalmak