Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A borok mellett az eső is főszerephez jutott a hétvégén

2022. 09. 19. Hírek | Színes Utolsó módosítás: 2022. 09. 23. 12:45

Az eső sem szegte a gyöngyösiek kedvét, idén is sokan voltak kíváncsiak a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál programjaira a Fő téren.

Három napon át tizenkilenc mátrai borászat kínálta legjobb borait a gyöngyösi Fő téren, a város egyik legnagyobb rendezvényén, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál hétvégéjén szeptember 16-a és 18-a között. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, a hideg, esős idő ellenére is sokan látogattak ki a programokra, a legnagyobb érdeklődés az esti nagykoncerteket, az Apostol, a Wellhello és a Kiscsillag fellépését övezte. Mellettük Hevesi Tamás, Báder Ernő és zenekara, Betty Love, a Fiúk, Erox Martini és a Platon Karataev szórakoztatta a közönséget, és ezúttal is több helyi csoport és zenekar mutatkozott be, így a Vidróczki Néptáncegyüttes, az Attitude Táncműhely, a Bellydance Artistique, a Black Jam!, a Fitt Kriszti Tánciskola, a Gyöngyösi Játékszín, a Fortuna TSE és a helyi tehetséges zenészekből álló Cloud Factory is színpadra lépett.

Szombaton tizenöt csapat részvételével rendezték meg a XXII. Görgényi László Főzőversenyt, amelyre gulyás és pörkölt kategóriában nevezhettek a csapatok. A zsűrit Nagy Zoltán királyi főszakács vezette, mellette Nagy Rezső, a Gyöngyösi Ipari Park Kft. ügyvezetője, valamint gyöngyösi óvodavezetők kóstolták az ételeket, döntésük alapján a versenyt pörkölt kategóriában a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete, míg gulyás kategóriában a Marhajó nevű csapat nyerte.

Vasárnap a gyerekeké volt a főszerep, a legkisebbek számára külön gyerekszigettel készültek a szervezők a Hanisz Imre téren, ahol mesejátszótér, arcfestés és gyerekelőadások várták a kicsiket. Ugyancsak a Hanisz Imre téren állt a gasztroudvar, ahol idén is finomabbnál finomabb ételek közül válogathattak a fesztiválozók, akiket vidámpark és kézműves kirakodóvásár is várt a rendezvényen.

Kiemelt tartalmak