Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A balesetveszély elkerülése érdekében telepítettek sorompót

2023. 01. 11. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 01. 18. 08:15

A balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében fizikai akadállyal zárta le az új ipari terület Karácsondi útról nyíló útját az önkormányzat.

Még 2022 márciusában adták át a város új, mintegy 200 hektáros ipari területét. A Karácsondi útról nyíló beruházási övezet teljes közművesítéssel várja a betelepülő cégeket, és első lépésként a megközelítést lehetővé tévő út is elkészült.

A Karácsondi útról nyíló új útszakasz – amely hivatalosan még nincs forgalomba helyezve – elsősorban az ipari terület megközelítését szolgálja, a végén kamionfordulót éptettek a biztonságos megfordulás érdekében. A megépült út részét képezheti a tervezett, Gyöngyöst délről elkerülő útnak, egyelőre azonban a vasúti átjáró előtt véget ér, így a síneken való átkelés rendkívül balesetveszélyes, hiszen azt semmilyen biztosítóberendezés nem segíti. Az elmúlt hónapokban azonban a tapasztalatok szerint egyre többen használták az útszakaszt különböző célokkal, ami a december 11-én életbe lépett új vasúti menetrenddel megnövekedett vasúti forgalom miatt különösen veszélyes, ráadásul abban az átjáróban néhány évvel ezelőtt halálos baleset is történt.

Minderről az önkormányzat tájékoztatta a MÁV-ot, ugyanakkor a balesetveszélyes helyzeteket látva az önkormányzat úgy döntött, sorompóval zárja el az útszakaszt az autósok elől, fizikailag is megakadályozva ezzel az út használatát, amely egyelőre kizárólag az új ipari terület megközelítését szolgálja.

A balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében az önkormányzat arra kéri az autósokat, ne kerüljék meg a fizikai akadályokat.

Kiemelt tartalmak