Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Home Eseménynaptár KAPCSOLÓDÁSOK – MŰVÉSZETI ÉS KÉZMŰVES VÁSÁR

dátum

2022. okt. 08. - szombat
Expired!

időpont

10:00 - 17:00

KAPCSOLÓDÁSOK – MŰVÉSZETI ÉS KÉZMŰVES VÁSÁR

Rendezvény Gyöngyösön a közösségekért 

2022. október 8-án kerül sor Gyöngyösön a KAPCSOLÓDÁSOK – művészeti és kézműves vásárra a  Könyvtár udvarában. A Mátra térségében, illetve a környékhez  valamilyen formában kapcsolódó alkotók, kézművesek és  művészek települnek ki, kínálják saját készítésű termékeiket,  megismertetik a tevékenységüket az érdeklődőkkel. A vásár  célja, hogy teret biztosítson az alkotók, kézművesek számára,  egymás megismerésére, beszélgetésekre ösztönözze a jelenlévőket, minőségi, hazai kézműves termékek és művészeti  alkotások elérését tegye lehetővé a városban élők és az ide  érkezők számára. Különleges, változatos, de egyben családias  hangulattal, minőségi termékekkel, izgalmas kulturális  programokkal teszi a vásár egy napra igazi élmények forrásává  a teret. Minden résztvevő a rendezvényen beszélgetések során  is bemutatkozik. Arra bíztatunk mindenkit, hogy ismerjük meg  együtt a kézműveseket, alkotókat és mindazokat, akik szívesen  vásárolnak a termékeikből. A vásár 10.00-17.00 között zajlik  kulturális kísérő programokkal. Klasszikus térzene a Pátzay  János Katolikus Zeneiskola és a hatvani Kocsis Albert Zeneiskola művésztanárainak előadásában szólal meg. Több tervező  ruháiból divatbemutató zajlik a régi és az új  összekapcsolódásának a jegyében – Juhászné Lovász Rita viseletkészítő, Csokonai díjas népi iparművész palóc öltözeteiből, 

a Réthy Fashion, a hungarikum pályázat nyertesének  újrahasznosított farmer ruhái patai hímzésekkel mutatkoznak  be. Ménes Rita stílustanácsadó a KÖRFORGÁS – újrahasznosuló  ruhák divatbemutatóját hozza a térre. A Debreceni  Citerazenekar fergeteges hangulatú világzenei koncertje és  tombola nyeremények sorsolása zárja a programot.  

A KAPCSOLÓDÁSOK – művészeti és kézműves vásár a  Gyöngyös-Mátra TDM-mel együttműködve, Gyöngyös város támogatásával a részvételi költségvetési szavazás egyik  támogatott programjaként jön létre. 

A szervezők

The event is finished.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.