Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Sok kismama hozza világra gyermekét Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 23. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 08. 24. 16:43

Népszerű a gyöngyösi szülészet, Heves- és Nógrád megyéből is sokan a Bugát Pál kórházban hozzák világra gyermeküket. A tavalyi gyöngyösi augusztusi adatok, -amely 571 csecsemő- megegyeznek a mostaniakkal, de a hónapban valószínűleg átlépjük a 600 újszülöttet, miközben ugyanennyien hunytak el.

Dérné Jakosits Ildikó anyakönyvvezető a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a névválasztás során a lányok esetében még mindig népszerű az Anna, Hanna, Laura, Sára, Róza, de vannak különlegesebbek is, mint például az Evolett, Florina vagy Dála.

A fiúk esetében még mindig a Noel a legnépszerűbb, de gyakran választják a szülők a Kevin, a Gergő, a Bence és a Dávid neveket. Az anyakönyvvezető ugyanakkor hozzátette, hogy mostanában régi neveket, mint a Sándor, Zoltán a János is szívesen adják gyermeküknek a szülők.

A Magyar Tudományos Akadémia utónévjegyzékének megfelelően lehet neveket választani. Aki gyermekének olyan egyedi nevet szeretne adni, amely nem szerepel ebben a jegyzékben, annak számolnia kell azzal, hogy az sokkal hosszabb eljárás és külön kell kérvényezni.

Kiemelt tartalmak