Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Képgalériák

Kellemes böngészést kívánunk, bízva abban, hogy hamarosan személyesen is városunkban üdvözölhetjük!

.

Haller–Berényi–Orczy-kastély átadása

Ünnepélyes keretek között adták át a kívül-belül megújult Haller–Berényi–Orczy-kastélyt Gyöngyösön. A város fontos műemléke – amely a városi galériának is helyet biztosít – egy európai uniós támogatású projekt révén kelt új életre. Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont.

.

XXXIII. nyugdíjas Ki mit tud?

Harmincharmadik alkalommal rendezett Ki mit tud? vetélkedők nyugdíjasok részére a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Városi ünnepség és szoboravató március 15-én

A március 15-i városi ünnepség keretében avatták fel a tizenhárom aradi vértanú bronz mellszobrát az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékműve mellett. Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont.

.

Kitüntetés-átadó ünnepség a második gyöngyösi sportbálon

A második alkalommal megrendezett gyöngyösi jótékonysági sportbálon adták át az Év Sportolói kitüntetéseket. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

A magyar kultúra napja

Erdélyi József közösségi fotós és a Sound of Spirit Énekegyüttes kapta idén a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést. Az elismerést a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen adták át a Mátra Művelődési Központban. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Fülöp Lajos búcsúztatása

A Mátra Múzeumban vettek búcsút rokonai, barátai, egykori kollégái és tanítványai a tavaly december 2-án elhunyt dr. Fülöp Lajostól, Gyöngyös díszpolgárától. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Újévi koncert

Újévi koncertet rendeztek a Mátra Művelődési Központtal olyan elismert művészek előadásával mint Csonka Zsuzsanna, Denk Viktória, Balczó Péter és Vastag Csaba. Közreműködtek a Monarchia Szimfonikus Zenekar zenészei. Újévi pohárköszöntőt mondott Kárpáti István alpolgármester. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Ég a negyedik gyertya

Nagy Gábor, az Üdvhadsereg kapitánya és Hiesz György polgármester gyújtotta meg az utolsó, negyedik gyertyát a város adventi koszorúján. Közreműködött Domoszlai Sándor. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

A harmadik gyertya is ég

A harmadik gyertyát Kenyeressy Károly református lelkész és Kárpáti István alpolgármester gyújtotta meg a város adventi koszorúján. Közreműködött a Cantus Corvinus Vegyeskar. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Városi karácsonyi ünnepség

Idén is a Szent Bertalan-templomban rendezték a városi karácsonyi ünnepséget, amelynek ünnepi műsorát idén az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai mutatták be. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően közös gyertyagyújtással zárult. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

A második gyertya is ég

Kocsik Mónika evangélikus lelkész és Hiesz György polgármester gyújtotta meg a remény gyertyáját. Közreműködött a Cantare Városi Vegyeskar, fellépett Bognár Diána és Kákonyi Panna Kata. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Ég az első gyertya az adventi koszorún

A hit gyertyáját Barta Márton kanonok és Kévés Tamás alpolgármester mellett a szlovéniai Lendva, valamint a lengyelországi Sanok és Lodygowice képviselői gyújtották meg. Közreműködött a Sound of Spirit énekegyüttes. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Feldíszítették a város karácsonyfáját

Feldíszítették mindenki karácsonyfáját a Fő téren. A húszméteres duglászfenyőt a katasztrófavédelem, a városi diáktanács és a város óvodásainak közreműködésével öltöztették lila, rózsaszín és ezüst díszekbe. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Gyöngyösi advent – első hétvége

Az Empty Pubs, a Black Jam! és Rico x Miss Mood fellépésével indult a gyöngyösi advent egy hónapon át tartó rendezvénysorozata a Belváros téren. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

A szociális munka napja

Őszi Benjámin, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Hajléktalanok Gondozóházának vezetője vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Az Elfogadás Díját Nagy Éva, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház diabetológiai szakrendelőjének dolgozója kapta. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Negyvenöt éves a Mátra Művelődési Központ

Kiállítással és jubileumi gálaműsorral ünnepelte 45. születésnapját a Mátra Művelődési Központ. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évordulója

Szentmisével kezdődött, majd megemlékezéssel és koszorúzással folytatódott a városi megemlékezés Gyöngyösön az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Városi megemlékezés október 6-án

Az aradi hősök 1849. október 6-i mártírhalálának 174. évfordulója tiszteletére rendezett városi megemlékezést az önkormányzat a Batthyány téren álló Batthyány-szobornál. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Operagála

Idén is óriási sikerrel rendezték meg a gyöngyösi operagálát. Az Operaház művészeinek előadására ezúttal is zsúfolásig megtelt a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok.

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 3. nap

Az Omega Testamentum koncertjével zárult a borvidék legjelentősebb szüreti fesztiváljának harmadik napja, de a színpadon fellépett a Hungarian Rhapsody, Csonka András, Újvári Marika, a Vidróczki Néptáncegyüttes és a Fitt Kriszti is. A legkisebbeket gyereksziget várta. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 2. nap

A Mátrai borvidék legnagyobb szüreti fesztiváljának második napján fellépett a Carson Coma, Paulina, a Nemereszti, a Bellydance Artistique, a Black Jam!, a napot pedig Petró zárta. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 1. nap

A Mátrai borvidék legjelentősebb szüreti fesztiváljának nyitónapján koncertet adott a Fő téri nagyszínpadon a Ladánybene 27, a Zuboly, valamint a Bohemian Betyars, a közönség láthatta a Taiko Hungary japán dobshow-ját, és fellépett a Tomory Gábor Néptánciskola is. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Szent István-nap

Mások mellett Kovács Kati, Sipos F. Tamás és Homonnay Zsolt szórakoztatta a közönséget. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Kenyérszentelő ünnepség

Szentmisével és a hagyományos kenyérszentelő ünnepséggel kezdődtek a Szent István-napi programok Gyöngyösön. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Diplomaosztó a MATE Károly Róbert Campusán

A MATE Károly Róbert Campusán júniusban több mint 150 sikeres záróvizsgát tett hallgató közül több mint 120-an személyesen vették ma át alap- vagy mesterszakos diplomájukat, illetve felsőoktatási szakképzéses oklevelüket. Fotó: Nagy Réka Emese.

.

Megemlékezés Pásztor József sírjánál

Pásztor József gyöngyösi középiskolai rajztanárra, íróra, festőre, helytörténészre, régészre, geológusra és műemlékkutatóra emlékeztek sírjánál születésének 160., halálának 90. évfordulóján. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Semmelweis-napi városi ünnepség

Dr. Vértes Edit, a Bugát Pál Kórház osztályvezető főorvosa és dr. Albert István, a Mátrai Gyógyintézet orvosigazgatója vehette át a Gyöngyös Város Egészségügyéért a Semmelweis-nap alkalmából rendezett városi ünnepségen.

.

Köztisztviselők napja

A köztisztviselők napja alkalmából átadták a Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetést a városháza dísztermében. Az elismerést dr. Erdeiné Albert Anikó, a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság szociális és gyámügyi csoportjának ügyintézője, valamint Bernáth Ferencné, a Gyöngyösi Járási Hivatal hatósági osztályának szociális szakügyintézője vehette át. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Városi gyermeknap

Minden korosztály számára kínált programokat a városi gyermeknap a Fő téren. Az egész napos programsorozat csúcspontja Opitz Barbi fellépése volt, a kicsiket egyebek mellett csupa-csoda játszótér, vidámpark és kézművesek várták. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

A nemzeti összetartozás napja – 2023

Városi megemlékezést tartottak a nemzeti összetartozás napján az országzászló-emlékműnél. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Pedagógusnap 2023

Pedagógusokat és kiemelkedő eredményt elért fiatalokat tüntettek ki a pedagógusnap alkalmából rendezett városi ünnepségen. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

Pro Civitate 2023

Harmincadik alkalommal adták át a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate kitüntetéseket Gyöngyös alapításának évfordulóján. Idén Bércesi Béláné, a mátrafüredi Bene Egylet alapítója, illetve dr. Assani Omar, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgatója vehette át a város legrangosabb elismerését. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Mátrai Bornapok 2023 – 3. nap

A Mátrai Bornapok zárónapján Oszvald Marika, a Dívák, az Operett-Musical Voices Társulat és a Virtus Kamara Táncegyüttes is színpadra lépett, a főszerepet mégis az eső játszotta, amely teljesen elmosta a Dolly Plusssz koncertjét. A zenekar egy későbbi időpontban pótolja majd a fellépését. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

XIX. századi piac – 2023

Május 14-én, a Mátra Bornapok hétvégéjén rendezték meg a Gyöngyös Város Bartáinak Köre szervezésében XIX. századi piac rendezvényeit. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

Mátrai Bornapok 2023 – 2. nap

A Mátrai Bornapok második napjának nagykoncertjét a Valmar adta, de számos helyi csoport és zenekar mellett színpadra lépett Mahó Andrea és Csengeri Attila is. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Mátrai Bornapok 2023 – 1. nap

A Vidróczki Néptáncegyüttes fellépése nyitotta meg a Mátrai Bornapok hétvégéjét, az első napon fellépett a The Pontiac és a Vad Fruttik is. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Városi majális

Családi programokkal, zenés, táncos színpadi produkciókkal várta a családokat a gyöngyösi önkormányzat a Fő téren május 1-jén. Az egész napos programsorozatot a KFT koncertje zárta. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Aludj máskor – 24 órás vetélkedő

Idén is megrendezték a középiskolás csapatok 24 órás vetélkedőjét a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

Nyugdíjas ki mit tud?

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a nyugdíjas ki mit tudot a Mátra Művelődési Központban. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

Ballagók búcsúja

A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással búcsúztatták a középiskolai éveiket a gyöngyösi diákok. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

Városi diáknap

A városi diáknapon általános iskolai csapatok mérték össze a tudásukat játékos vetélkedőkön. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

Bölcsődék napja

Tizennegyedik alkalommal köszöntötték a bölcsődei dolgozókat a bölcsődék napja alkalmából Gyöngyösön.

.

Virágba borult Gyöngyös

Több mint négyezer tulipán bújt elő az ősszel elültetett hagymákból a tavasz hívó szavára.

.

Gyöngyösi Vállalkozói Fórum

A Gyöngyösi Vállalkozói Fórumon adták át a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Városi ünnepség március 15-én

Fotó: M. Tihanyi Stella

.

Nőnapi operettgála

Nőnap alkalmából Kiss Zoltán, Teremi Trixi, Baráth Zoltán, Vörös Edit és Domoszlai Sándor varázsolt ünnepi hangulatot a Mátra Művelődési Központban. Az előadáson közreműködtek a Rátonyi Róbert Színház táncosai, valamint Gonda László és zenekara. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

Jótékonysági sportbál és kitüntetés-átadó

Jótékonysági sportbált rendeztek a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Az esten adták át az Év Sportolói kitüntetéseket is. Fotó: M. Tihanyi Stella

.

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen adták át a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést. Idén dr. Fülöp Lajos nyelvész, etnográfus, valamint az Attitude Táncműhely részesült az elismerésben. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Fellobbant a negyedik adventi gyertya lángja

Kenyeressy Károly református lelkész és Kévls Tamás alpolgármester gyújtotta meg a negyedik gyertyát a város adventi koszorúján. Az ünnepi pillanatokat Koczak Tamás operaénekes előadása tette teljessé. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

A harmadik gyertya is ég

A Belváros téren meggyújtották a harmadik gyertyát a város adventi koszorúján. Áldás mondott Nagy Gábor, az Üdvhadsereg hadnagya, közreműködött a Cantus Corvinus Vegyeskar. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Charlie 75

Advent második hétvégéjén Charlie adott koncertet a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Advent második hétvégéje

Kocsik Mónika evangélikus lelkész és Kévés Tamás alpolgármester gyújtotta meg a második gyertyát a város adventi koszorúján. A gyöngyösi advent második hétvégéjén fellépett Király Viktor és Janicsák Veca, és a Mikulás is meglepte a gyerekeket a Belváros téren. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Véradók napja

A rendszeres véradókat ünnepelték a Mátra Művelődési Központban. Fotó: M. Tihanyi Stella.

.

Advent első gyertyája ég

Balog Gyula kanonok-plébános és Kárpáti István alpoglármester gyújtotta meg a város adventi koszorújának első gyertyáját. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Feldíszítették a mindenki karácsonyfáját

A Mátra Művelődési Központ munkatársai az Epreskert Úti Tagóvoda óvodásainak segítségével díszítették fel a Fő téren mindenki karácsonyfáját. Az idei karácsony színei Gyöngyösön a kék és az ezüst, a szökőkutak után a 14 méteres, Atkárról származő fenyő is ilyen díszeket kapott. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

A szociális munka napja

Vargáné Kárpáti Ildikó, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ gyermekjóléti központjának munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Az Elfogadás Díját idén dr. Assani Omar, a Bugát Pál Kórház orvosigazgatója kapta. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Városi megemlékezés október 23-án

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeztek Gyöngyösön. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturélis Nonprofit Kft.

.

Díszünnepség a hatvan éves gyöngyösi felsőoktatás tiszteletére

Az egykori Károly Róbert Főiskola oktatói és dolgozói, valamint a MATE Károly Róbert Campusának jelenlegi dolgozói, a megye és a város vezetői, az intézmény jelenlegi és egykori vezetői, az intézmény támogatói és a hazai felsőoktatás szereplői közösen ünnepelték meg a gyöngyösi felsőoktatás megalapításának 60. évfordulóját.Fotó: Nagy Réka // MATE Károly Róbert Campus

.

Az aradi vértanúk emléknapja

Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek a megemlékezők Batthyány Lajos szobránál az október 6-i városi megemlékezésen. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Idősek világnapja

Jubiláló házaspárokat köszöntött az önkormányzat az idősek világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Operagála 2022

Idén is óriási érdeklődés mellett rendezték meg az Operagálát a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 3. nap

A Cloud Factory, a Gyöngyösi Játékszín, a Fortuna TSE, a Fitt Kriszti Tánciskola, Erox Martini, a Platon Karataev és a Kiscsillag lépett fel a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál zárónapján a gyöngyösi Fő téren. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 2. nap

A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál második napjának nagykoncertjét a Wellhello adta. Fellépett többek között a Black Jam, Báder Ernő és zenakara és sokan mások. Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Görgényi László főzőversenyt. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 1. nap

Az Apostol együttes mellett Hevesi Tamás és Petró zenélt a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál első napján, a helyi csoportokat pedig a Vidróczki Néptáncegyüttes és az Attitude Táncműhely képviselte. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kultárlis Nonprofit Kft.

.

Átadták a Mátra Művelődési Központ megújult épületét

Az elmúlt években kívül és belül is megújult a Mátra Művelődési Központ épülete, amely energetikai korszerűsítésen esett át, és a belső terek is megújultak. Fotó: Tihanyi Stella//Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Augusztus 20. – színpadi programok

Az államalapítás ünnepének színpadi produkciót a kedvezőtlen időjárásra való tekintettel a Mátra Művelődési Központban rendezték. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Augusztus 20. – ünnepi szentmise és kenyérszentelő

Ünnepi szentmise és városi kenyérszentelő ünnepség az államalapítás ünnepén. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Emlékkő tiszteleg Dr. Bálint György előtt

Bálint Gyuri bácsi kedvenc mondása szerepel azon megmunkált sziklán, melyet ünnepélyes keretek között lepleztek le a Mátra Múzeum kertjében. Fotó: Farkas Fruzsina

.

Csökken a Sástó vízszintje

A kritikus 60 centiméter alá süllyedt a Sástó vízszintje, hazánk legmagasabban fekvő tavában még soha nem volt olyan kevés víz, mint most.

.

Semmelweis-napi ünnepség

Átadták a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket az önkormányzat Semmelweis-napi ünnepségén a Mátra Művelődési Központban. Az elismerést idén dr. Kálmán Mária, a Bugát Pál Kórház radiológiai osztályának főorvosa, illetve Magyar Tímea és Komjáti Miklósné, a 16. számú felnőtt háziorvosi körzet asszisztensei vehették át. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Nemzeti Összetartozás Napja

A 102 évvel ezelőtt elfogadott trianoni békediktátum aláírására emlékeztek Gyöngyösön a 2018-ban felavatott Országzászló emlékműnél. Fotó: Czímer Tamás

.

Gyöngyös város napja

Idén 688 éve, hogy Károly Róbert városi ranggal ruházta fel Gyöngyöst. Az 1334-es eseményekről minden évben megemlékeznek a városban, több mint egy évtizede pedig a városnap együtt jár a XIX. századi piac rendezvényével, amit Gyöngyös Város Barátainak Köre kezdeményezésére rendeznek meg minden évben Gyöngyös várossá nyilvánításának évfordulóján. A városnap hagyományos eleme a korhű ruhákba öltözött […]

.

Kitüntetésátadási ünnepség

Gyöngyös város napján adták át az elmúlt időszakban odaítélt kitüntetéseket, amelyek átadására a járványhelyzet miatt nem nyílt eddig lehetőség. Az átadott elismerések: Gyöngyös Város Szociális Ügyéért, Gyöngyösi Fiatalok a Művészetért, Gyöngyös Város Kultúrájáért, Az év sportolói, Az év sportszakembere, Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa, Aranyalma díj és az Elfogadás díja. Fotó: Czímer Tamás

.

Pro Civitate díjátadó ünnepség

A hagyományoknak megfelelően Gyöngyös város napján adták át a város legrangosabb kitüntetését, a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate-díjat Molnár Katalinnak és Mihalik Józsefnek. Fotó: Czímer Tamás

.

Mátrai Bornapok 2022 – 3. nap

A Mátrai Bornapok zárónapján fellépett a Sound of Spirit Énekegyüttes, a Tomory Gábor Néptánciskola, Singh Viki, a Felső tízezer és a Blahalouisiana. Fotó: Nagy Zsófia // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Bornapok 2022 – 2. nap

A Mátrai Bornapok szombati nagykoncertjét a Bagossy Brothers Company adta. Fellépett még a Fitt Kriszti Tánciskola, Buch Tibor, a BumBum Együttes, a Blackjam SE, a Pablo & The Escobars és Soldier. Fotó: Nagy Zsófia // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Bornapok 2022 – 1. nap

A Mátrai Bornapok első napján fellépett a Vidróczki Néptáncegyüttes, a Ritmus Táncstúdió, Kocsis Tibor, Fenyő Miklós és Lugosi Dániel. A Fő téren 19 átrai borászat 160 féle borát kóstolhattuk. Fotó: Nagy Zsófia // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Tour de Hongrie 2022 – Kékestető

A magyar kerékpáros körverseny történetében tizenegyedik alkalommal rendeztek hegyi befutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont

.

Városi diáknap

A városi diáknapon általános iskolai csapatok mérték össze a tudásukat játékos vetélkedőkön. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturálkis Nonprofit Kft.

.

Virágos Mátrafüred

6500 egynyári virág dísziti a mátrafüredi parkot. Az ágyásokba került sok egyéb virág mellett büdöske, paprikavirág, bojtocska és bohócvirág is. A virágok elrendezését – ahogy az elmúlt több, mint 30 évben – idén is Juhász György, a Városgondozási Zrt. nyugalmazott munkatársa álmodta meg.

.

Óvodások sportnapja

Sportnapon vettek részt a kilenc városi tagóvoda nagycsoportosai. Fotó: Széles Nikolett // Gyöngyösi Médiaközpont Nonprofit Kft.

.

Városi majális

Egész nap programokkal várták a majálisozókat a Fő téren, ahol fellépett mások mellett Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a European Operett, a Gyöngyösi Játékszín és a Hiszi a Piszi zenekar, a gyerekeket meseelőadás és játszótér szórakoztatta. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Ballagók búcsúja

Fáklyás felvonulással búcsúztak a város végzős középiskolás diákjai.Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Bölcsődék napja

Tizenharmadik alkalommal köszöntötte a bölcsődei dolgozókat a gyöngyösi önkormányzat a bölcsődék napja alkalmából. Az ünnepségen Molnárné Nagy Judit és Sándorné Gyuris Mónika vehetett át elismerést, és megemlékeztek az 50 évvel ezelőtt alapított Visonta Úti Bölcsődéről is. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Virágos Gyöngyös

Hétezer tulipán díszíti a gyöngyösi közterületeket, a város ezen a tavaszon is virágba borult. Fotó: Pifkó Tamás

.

A dal a miénk – a Csík Zenekar koncertje

Gyöngyösön zárult a Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János A dal a miénk című országos koncertsorozata. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Virágvasárnapi körtánc

Körtáncra várta a gyöngyösieket virágvasárnap a Fő téren a Vidróczki Néptáncegyüttes és a Matyó Néptáncegyüttes. Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont

.

Helytörténeti vetélkedő

Huszonkilencedik alkalommal rendezett helytörténeti vetélkedőt a Vachott Sándor Városi Könyvtárban a gyöngyösi önkormányzat. A versenyre négy általános iskolai és ugyanennyi középiskolai csapat nevezett. Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont

.

Új ipari terület

Pályázati támogatásból új iparterületet alakítottak ki a városban, megépült a területek megközelítését szolgáló ipari út, valamint a 8 méter széles közműfolyosó. A beruházást Gyöngyös Város Önkormányzata európai uniós támogatással, mintegy 683 millió forint támogatásból valósította meg.

.

Játszótéravató Mátrafüreden

Elkészült a mátrafüredi parkerdő fejlesztése, amely két játszóteret, tanösvényt és erdei tornapályát foglal magába. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Városi megemlékezés március 15-én

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett városi megemlékezés képei. Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Nőnapi köszöntő

Az Operett-Musical Voices Társulat előadásával ünnepelték a hölgyeket nőnapon.

.

Gyöngyösi Advent 2. gyertya

Fotó: Tihanyi Stella/GYÖNGYÖK

.

1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója

Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Utca névadó ünnepség

Fotó: Tihanyi Stella

.

Az aradi vértanúk kivégzésének 172. évfordulója

Fotó: Tihanyi Stella

.

Operagála

Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Idősek Világnapja

Fotó: Czímer Tamás

.

Autómentes Nap

Fotó: Czímer Tamás

.

Szüreti Futónap

Fotó: Czímer Tamás

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 3. nap

Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 2. nap

Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – 1. nap

Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Kitüntetésátadási ünnepség

Fotó: Czímer Tamás

.

Városi ünnepség és kenyérszentelő

Fotó: Czímer Tamás

.

Mátrai Bornapok 2021 – 3. nap

Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Bornapok 2021 – 2. nap

Fotó: Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

.

Mátrai Bornapok 2021 – 1. nap

Fotó: Czímer Tamás

.

Városbor-választás

Fotó: Kerek Zsolt / Gyöngyösi TV

.

Semmelweis-napi ünnepség

Fotó: Czímer Tamás

. Kerékpárversenyzők a Kékestetőre vezető úton

Tour de Gyöngyös – 2. nap

Fotó: Czímer Tamás

.

Tour de Gyöngyös országúti kerékpárverseny

Fotó: Czímer Tamás

. Az Országzászló félárbocra engedése

Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján

Fotó: Czímer Tamás

.

Tour de Hongrie 2021

Kékestetőn volt a Tour de Hongrie 4. szakaszának befutója.

.

Májusfák a Fő téren

Fotó: Czímer Tamás

.

Virágba borult Gyöngyös

.

Fehérbe öltözött Gyöngyös

.

Gyöngyösi Advent 4. vasárnap

.

Gyöngyösi Advent 3. vasárnap