Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

Felhasználási feltételek

2021. 04. 28. Felhasználási feltételek

Kérjük, hogy a Bejelentő funkciót az alábbiak figyelembevételével és tudomásul vételével használja.

A gyongyos.hu weboldal Bejelentő funkciója és az itt elérhető űrlapok abból a célból jöttek létre, hogy megkönnyítsék a lakossági észrevételek eljuttatását a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban a Hivatal) részére. Kérjük, a menüpont használata és a bejelentések elküldése előtt tájékozódjon és azokat az észrevételeit küldje be, amelyek Gyöngyös területére vonatkoznak, valamint a Hivatal hatáskörébe tartoznak. Például a nem önkormányzati kezelésben lévő utcákkal, a nem önkormányzati fenntartású intézményekkel kapcsolatban ne tegyen bejelentést, a magánterületekkel kapcsolatos eseményekkel kapcsolatban pedig csak akkor, ha azok hatással vannak a közterületekre is.

Egy adott észrevételt csak egyszer tegyen meg. Az észrevételek automatikusan befutnak a Hivatal illetékes igazgatóságához, vagy a Városrendészethez. A bejelentéseket igyekszünk a lehető leggyorsabban feldolgozni és felmérni, hogy az adott bejelentésekhez kapcsolódó hibajelzésekkel vagy egyéb javaslatokkal kapcsolatban hogyan és mikor tudjunk eljárni. Amennyiben egy adott észrevétel többször is befut, az csak hátráltatja a munkánkat. Amennyiben egy adott személy többször ugyanazt jelenti, abban az esetben dönthet úgy a Hivatal, hogy az adott személyhez tartozó e-mailről nem fogad a későbbiekben bejelentéseket.

Kizárólag a saját nevében tegyen bejelentést és a teljes nevét adja meg. Az olyan bejelentésekkel, ahol nem beazonosítható/nyilvánvalóan fiktív/stb. név szerepel, nem tudunk érdemben foglalkozni. Amennyiben más személy nevében tesz bejelentést, az személyiség-lopásnak minősül és ez esetben a jogi felelősség Önt terheli.

Csak saját készítésű képeket töltsön fel. Más személyek által készített fotók feltöltése esetén nemcsak az a veszély merülhet fel, hogy a Hivatal elavult/pontatlan információkat kaphat, de amennyiben az adott képhez kapcsolódóan szerzői jogi kérdések merülnek fel, a felelősség Önt terheli.

Csak valós ügyeket jelentsen és kérjük, mérlegelje az adott ügyek súlyát. Például járdahibát akkor jelentsen, ha az olyan mértékű, amely akadályozza a biztonságos közlekedést. Ez az elv érvényes a többi űrlapra is. Amennyiben szándékosan valótlan információt küld be a Hivatalnak, azzal egyrészt hátráltatja a munkánkat, másrészt álhír terjesztése miatt a jogi felelősség Önt terheli.

Az adott ügyeknek megfelelő űrlapon jelentsen. A hibajelzések mellett javaslatokat is szívesen fogadunk, ez esetben a Javaslat űrlapot használja. Kérjük, e-mailt ne küldjön, a bejelentő menü ugyanis a bejelentésekről automatikusan e-mailt generál, ami eljut az illetékes igazgatóságokhoz.

A bejelentéshez kapcsolódó helymeghatározást minél pontosabban tegye meg az utcanévkereső vagy a térkép segítségével. Pontatlan helymeghatározás esetén igyekszünk ugyan a bejelentéssel kapcsolatos ügyet kezelni, de ez esetben a munkánk lassabbá válik.

A bejelentés tényéről egy automatikusan generált e-mailt kap. Kérjük, erre ne válaszoljon. Amennyiben nem kapott a bejelentés után e-mailt, kérjük jelezze a problémát a honlap@gyongyosph.hu címre írt e-mail-lel.

A bejelentés során megadott adatok és elérhetőségek azt a célt szolgálják, hogy a Hivatal fel tudja venni a kapcsolatot a bejelentő személlyel. Az adatokat és az elérhetőségeket a Hivatal az Adatkezelési Tájékoztatóban leírtak alapján kezeli.

A bejelentő űrlapok nem helyettesítik a hivatalos ügyintézést, azaz hivatalos kérelmeket továbbra is a hivatalos nyomtatványok segítségével intézhet és a bejelentő űrlapok kérdések feltételére, információk kérésére sem alkalmasak. Kérjük, a hivatalos ügyek intézésére továbbra is a megszokott csatornákat használja.