Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A környezet- és állatvédelem kap kiemelt figyelmet ma

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 15. Hírek

Vészesen olvadnak Földünk természetes hűtőszekrényeként funkcionáló gleccserek, egyre nagyobb problémát jelent az üvegházhatás, túlhalásszuk a tengereket és írtjuk az erdeinket – ezek azok a problémák, amelyekről sokan sok helyen olvasunk. De valóban tudjuk-e azt, hogy ezek a folyamatok hova vezetnek?

Sir David Frederick Attenborough angol természettudós, dokumentumfilmes, az ismeretterjesztő televízióműsorok egyik úttörője legutóbbi dokumentumfilmjében arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy a hatodik kihalás kora felé haladunk. Megjegyzi, hogy a természet túl fogja élni a pusztítást, az nem mindegy, hogy velünk emberekkel, vagy nélkülünk.

Annak érdekében, hogy az ember a természettel összhangban tudjon élni és fejlődni, minden évben ezen a napon a Nemzetközi Klímaváltozási Akciónap keretében összefog a világ, hogy felhívják a figyelmet a bolygónk éghajlatát fenyegető veszélyekre, és a klímaváltozás által előidézett, vészjósló természeti változásokra.

Talán nem véletlen, hogy 1994. óta Magyarországon ez a nap a Nemzetközi Klímaváltozási Akciónap mellett, az állat- és növényszeretet napja, melynek elsődleges célja a gyerekek figyelmét ráirányítani a természetre, az állati és emberi viselkedés közös vonásira.

Minél hamarabb rögzül az állatszeretet, a környezetvédelem, annál valószínűbb, hogy az ember felnőttként is odafigyel környezetére, az őt körülvevő növény- és állatvilág megóvására.

Legyen szó egy családi kirándulásról, egy állatkerti sétáról, a lényeg, hogy a legkisebbek számára is pozitív élmény legyen az állatokkal, növényekkel való ismerkedés, találkozás.

Kiemelt tartalmak