Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Áprilisi bérlakáspályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Gyöngyös Város Polgármestere az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 27/2023. (X.3.) önkormányzati rendelet (Lakásrendelet) alapján az érvényes lakásigényléssel, valamint bérleti jogviszonnyal rendelkezők számára zártkörű pályázatot hirdet Gyöngyös Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, az alábbiakban felsorolt bérlakások bérbevételére.

A pályázatok benyújtásának helye: Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoport (lakásügy)

A pályázatok beérkezési határideje:   2024. május 6. (hétfő)

A pályázatok elbírálásának határideje:  2024. május 21.

A pályázatokat a Képviselő-testület Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága bírálja el. A pályázatok eredményéről levélben kapnak a pályázók tájékoztatást.

A pályázatot arra rendszeresített nyomtatványon kell benyújtani, illetve az egyes pályázott lakásokra külön-külön pályázati adatlapot kell kitölteni. Egy pályázó több lakásra is adhat be pályázatot, a nyertes pályázó bérleti szerződést csak egy lakás bérletére köthet. A pályázat a szükséges dokumentumokkal, illetve azok másolatával külön, zárt borítékban nyújtható be. A borítékra kérjük ráírni a pályázott bérlakás címét. A pályázatban szereplő adatok valódiságát a Közös Önkormányzati Hivatal jogosult ellenőrizni.

Eredményes pályázat esetén a bérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles életvitelszerűen a lakásban lakni. A lakásbérleti szerződés megkötését követő 15 napon belül a bérlő köteles a bérleményre vonatkozó közüzemi szerződéseket, hulladékkezelési közszolgáltatási szerződést, illetőleg a külön szolgáltatásokra vonatkozó szerződéseket megkötni. A bérlőt terheli a bérleti szerződés közjegyzői okiratba foglalásának költsége, valamint a lakás kategóriáját tekintve 50.000,-Ft vagy 100.000,-Ft összegű óvadék megfizetése. 

A részletes pályázati anyag megtekinthető Gyöngyös Város honlapján (www.gyongyos.hu), a Városgondozási Zrt. honlapján (www.vgrt.hu), a Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján. A pályázatokkal kapcsolatos bővebb információ, pályázati anyag beszerezhető a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoportjánál (Gyöngyös, Fő tér 13. fsz/20-2. iroda, Lakatosné Szöllősi Andrea, 06-37/510-306).

Megújult Gyöngyös fontos műemléke

Ünnepélyes keretek között adták át a kívül-belül megújult Haller–Berényi–Orczy-kastélyt Gyöngyösön. A város fontos műemléke – amely a városi galériának is helyet ad – egy európai uniós támogatású projekt révén kelt új életre.

A Petőfi Sándor utcában álló Haller–Berényi–Orczy-kastély Gyöngyös egyik jelentős műemléke – fogalmazott ünnepi beszédében Hiesz György polgármester a felújított épület ünnepélyes átadásának alkalmával. Mint a városvezető felidézte, a kastélyt a 18. század derekán a Haller család építtette, majd egy házasság révén a Berényi, később pedig az Orczy család tulajdonába került. Állapota jelentősen leromlott, ezért tartotta fontosnak az önkormányzat 2017-ben, hogy az északnyugati városrész rehabilitációját célzó európai uniós finanszírozású pályázat révén megújítsa. A hat bérlakás felújítása, a Vargák tere, a Szép utca és a Sárosi Gyula utca felújítása, valamint a Fuvaros utcában épült közösségi ház létrehozás mellett a kastélynak új életet adó beruházás összesen 736 millió forintból valósult meg, amelyből a Haller–Berényi–Orczy-kastély felújítása közel 360 millió forintot tett ki.

Nézze meg képgaláriánkat!

A beruházás részeként az épület kívül-belül teljesen megújult, nyolc bérlakás mellett közösségi tereket alakítottak ki, amelyek nyugdíjas és civil szervezeteknek adnak majd otthont, a földszinten pedig városi galériát alakítottak ki. Mint Hiesz György a megnyitó alkalmával elmondta, a galéria régi vágya a gyöngyösieknek, hiszen évek óta nem volt a városban egy állandó kiállítótér, amely a helyi képzőművészek alkotásainak helyet biztosítana.

A városi galéria a Tilma Alapítvány gyermekrajzpályázatainak díjnyertes alkotásaival nyitott meg szerda este. Az alkotások Basa Ottóné Révész Erzsébet által az elmúlt 18 évben életre hívott pályázatok során születtek, a gyűjteményt a gyöngyösi származású pedagógus az önkormányzatnak ajánlotta, most az újonnan kialakított városi galériában látható. Az épületben egyébként a tervek szerint egy babakiállítás is nyílik majd hamarosan.

5/6-300/2024 sz. hirdetmény

Felhívás földút zúzalékos javítási munkáira

Felhívás földelszállítási munkákra

Ingatlan eladó az Erzsébet királyné utcában

A Gyöngyös Városi Önkormányzat felajánlja egyéb, nem lakásként történő értékesítésre a gyöngyösi 1241 hrsz.-ú, természetben Gyöngyös, Erzsébet királyné utca 16. szám alatt található „kivett lakóház udvar” megnevezésű, 1183 m2 területű, helyi jelentőségű védett területen lévő ingatlanát bruttó 52.000.000,- Ft indulóáron azzal, hogy az ingatlanra a Magyar Államnak elővásárlási joga van.

Az ingatlanok értékesítési indulóára: br. 52.000.000,- Ft

A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. április 24. 12.00 óra

A pályázatok benyújtásának helye: Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Iroda – Vagyonkezelő Csoport (3200 Gyöngyös, Fő tér 13. földszint 19. sz. iroda)

A pályázatok elbírálásának határideje: A Képviselő-testület 2024. áprilisi soros ülése.

Az Önkormányzat a pályázati eljárást indokolás és jogkövetkezmények nélkül eredménytelennek nyilváníthatja.

Pályázati feltételek:

  1. A pályázaton való részvételre az jogosult, aki a pályázat benyújtásával egyidejűleg a pályázati biztosíték összegét a kiíró rendelkezésére bocsátja (a pályázati biztosíték befizetése a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoportjánál beszerezhető csekken, illetve a Raiffeisen Bank Rt-nél vezetett 12001008-01519125-00200002 számú letéti számlára történő átutalással teljesíthető). A pályázati biztosíték bankgarancia formájában is nyújtható. A pályázati biztosíték mértéke az adott ingatlan indulóára nettó összegének 10%-ával azonos összeg. A pályázati biztosíték a vételár összegébe beszámít.
  2. Az induló ár alatti ajánlat érvénytelen.
  3. Amennyiben a pályázati felhívásra kettő, vagy több érvényes pályázat érkezik, zártkörű pályázati tárgyalást tartunk, amelyen csak az érvényes ajánlatot tevők vehetnek részt.
  4. Amennyiben a pályázó a pályázatot a határidő letelte előtt visszavonja, valamint, ha a pályázat érvénytelen vagy eredménytelen, továbbá a pályázat elbírálása után annak a pályázónak, aki nem vált a pályázat nyertesévé, a pályázati biztosítékot az elbírálást követő 8 napon belül visszautaljuk.
  5. A pályázat elnyerésével a biztosíték foglalóvá válik, melyet a nyertes pályázó elveszít, amennyiben a szerződéskötést elmulasztja az elbírálást követő 30 napon belül.
  6. Amennyiben a szerződéskötésre a megadott határidőben a nyertes hibájából nem kerül sor, úgy a soron következő pályázó lép a helyébe.
  7. A vételárat vevő az adásvételi szerződést követő 30 napon belül köteles megfizetni, a teljes vételár megfizetéséig az eladó tulajdonjogát fenntartja.
  8. Amennyiben a vevő az adásvételi szerződésbe foglalt fizetési határidő tekintetében legalább 30 napos fizetési késedelembe esik, az Önkormányzat jogosult a szerződéstől elállni, ez esetben a vevő a foglaló összegét elveszíti.
  9. Az értékesítés költségei – beleértve az ingatlanforgalmi értékbecslés munkadíját és az igazgatási szolgáltatási díjat is – a vételárral együtt a vevőt terhelik.
  10. Az ingatlan esetleges rendeltetésmód-változása vevő feladata és költsége.
  11. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. alapján a Magyar Államnak az ingatlanra elővásárlási joga van.
  12. Vevő tudomásul veszi, hogy a szerződés hatálytalanná válik, amennyiben az elővásárlásra jogosult elővásárlási jogát gyakorolja.
  13. Az általános jogszabályokon (Ptk. stb.) kívül az ügyletre alkalmazni kell az Önkormányzat vagyonáról szóló 8/2016. (III.25.) önkormányzati rendeletet is.
  14. A pályázatot zárt, címezetlen, feladót, más jelet nem tartalmazó borítékban kérjük benyújtani a Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoportjához.
  15. A pályázatnak tartalmaznia kell:
    • a szerződés megkötéséhez szükséges adatokat:
      • a pályázó magánszemély családi és utónevét, születési családi és utónevét, születési helyét, születési évét, anyja nevét, lakcímét, személyi azonosítóját, adóazonosítóját, továbbá pénzintézeti folyószámlaszámát,
      • a statisztikai számjellel rendelkező szervezet megnevezését, székhelyét és törzsszámát, adószámát, pénzintézeti bankszámlaszámát, valamint csatolnia kell a cégkivonatot (vállalkozói engedélyének másolatát), és aláírási címpéldányt;
    • az ingatlan helyrajzi számát, az árajánlatot, a vételár megfizetésének módját, idejét;
    • pályázó azon nyilatkozatát, hogy a pályázati feltételeket elfogadja.
  16. A pályázati tárgyalás szabályai:
    • A pályázati tárgyalás lefolytatása a pályázat kiírójának, vagy az általa megbízottnak a feladata.
    • A pályázati tárgyaláson a levezető elnökön és a jegyzőkönyvvezetőn kívül az érvényesen pályázók (legfeljebb 3 fő képviselő/ajánlattevő) vesz részt.
    • A pályázati tárgyalásról folyamatosan vezetett jegyzőkönyv készül (az ajánlatokat a pályázók nevével együtt rögzítik), amelyet valamennyi résztvevő aláír.
    • A licit alapja a beérkezett érvényes pályázatban szereplő legmagasabb árajánlat, a licitlépcső összegét a pályázat kiírója határozza meg.
    • A pályázati biztosíték a pályázati tárgyaláson való részvételtől a szerződés megkötéséig bánatpénzzé, szerződéskötéskor foglalóvá alakul, melyet a vételárba be kell számítani, a további ajánlattevőnek 8 napon belül vissza kell utalni.
    • A tárgyalás megkezdésekor a levezető elnök
      • ismerteti a beérkezett pályázatokat,
      • tájékoztatja a résztvevőket a pályázati tárgyalás szabályairól, a licitálás módjáról,
      • felhívja a figyelmet a pályázattól való visszalépés következményeire.
    • A levezető elnök a licitálás eredményét kihirdeti, és ez alapján megállapítja a pályázók sorrendjét. A pályázat eredményét a hatáskör gyakorlója állapítja meg.
    • A szerződést a pályázati eljárást követő 30 napon belül meg kell kötni.
    • Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést határidőben neki felróható okokból nem köti meg, úgy tekintendő, hogy a szerződés megkötésétől eláll, ez esetben a bánatpénz összegét a pályázó elveszíti.
    • A megkötött adásvételi szerződés alapján a teljes vételárat a szerződésben foglalt határidőben meg kell fizetni, amennyiben a vevő legalább 30 napos késedelembe esik, az Önkormányzat jogosult a szerződéstől elállni, ez esetben a vevő a foglaló összegét elveszíti.

További információ: Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal, Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoport: dr. Benedek Gabriella Barbara 3200 Gyöngyös, Fő tér 13., udvari jobb oldali épület földszint 19. sz. iroda; telefon: 37/510-309, illetve az ingatlan megtekinthető előzetesen egyeztetett időpontban.

Könnyebben megközelíthetővé vált a sportudvar

Új kapu került a kálváriaparti sportudvarra, így a pályák könnyen és biztonságosan megközelíthetővé váltak.

A nagyméretű füves és kisméretű salakos labdarúgópályából, valamint salakos futókörből álló sportudvar az önkormányzati tulajdonú Gyöngyösi Sportfólió Kft. üzemeltetésében várja a sportolni vágyókat a Kálváriaparti Általános Iskola mellett.

A sportpályák most könnyebben megközelíthetővé váltak, miután az önkormányzat egy új kaput nyitott a sportudvarra a Dr. Harrer Ferenc út alján.

A sportudvar a város többi sportpályájához hasonlóan a nyári időszakban – március 1-től október 31-ig – 7 és 21 óra között, míg télen – november 1-től február 28-ig – 8 és 18 óra között tart nyitva. A pályák iskolai tanórán kívül vehetők igénybe.

Felhívás útburkolati jelek festésére

5/6-299/2024 sz. hirdetmény

Idén is közlekedik a család

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és szakmai támogató partnerei idén is meghirdetik a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A Heves vármegyei döntő helyszíne Gyöngyösön lesz.

Ha Ön és családja szereti az izgalmas kihívásokat, az újdonságokat, és legalább az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, a másik remekül kerékpározik, akkor csatlakozzanak a Közlekedik a család népes csapatához, és regisztráljanak a 13. alkalommal megrendezésre kerülő eseményre!

A vetélkedő vármegyei döntőjét a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága Gyöngyösön, a Sándor Autóházban (Pesti út 78.) szervezi 2024. május 25-én, szombaton 10 és 15 óra között.

Ha sikeresen szerepelnek, és bejutnak a döntőbe – amihez szükséges a KRESZ naprakész ismerete – akkor 2 napon keresztül élvezhetik a mókás, kihívást is jelentő feladatokat, élménydús programokat Pécsen és környékén 2024. augusztus 24-25-én.

A verseny fődíja egy Škoda Scala személygépkocsi. A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6–17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek.

Most a legeredményesebb iskolát is díjazzák!

Vegyen részt a versenyen, és a legtöbb résztvevővel rendelkező iskola akár 500 000 Ft értékű iskolaszert nyerhet!

Nyeremények:

  1. helyezett: 500 000 Ft értékű iskolaszer
  2. helyezett: 300 000 Ft értékű iskolaszer
  3. helyezett: 100 000 Ft értékű iskolaszer

A jelentkezéshez az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága elektronikus úton kiküldi az intézményeknek az elfogadó nyilatkozatot, amit az iskola igazgatója aláírásával elfogad, visszaküldi az orfkobb1992@gmail.com címre, így az intézményben tanuló diákok részt vehetnek a vetélkedőn.

A vetélkedővel kapcsolatban további információt talál a kozlekedikacsalad.hu oldalon, illetve az innen is letölthető részletes felhívásban.

5/6-290/2024 sz. hirdetmény

5/6-289/2024 sz. hirdetmény

5/6-288/2024 sz. hirdetmény

Az Ön véleményére is kíváncsiak

A megyében élők véleményét kéri a Heves Vármegyei Önkormányzat a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretein belül elérhető források felhasználására.

A vármegyei önkormányzat kiemelt célja, hogy a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretein belül elérhető források felhasználása minél inkább a vármegyében élők igényeinek figyelembevételével valósuljon meg. Ennek érdekében lakossági igényfelmérést végeznek, amihez a Gyöngyösön élők véleményére is számítanak, ezért arra kéri az itt élőket is, hogy töltsék ki az erre vonatkozó kérdőívet.

A kitöltés név nélkül történik és csak pár percet vesz igénybe. A kérdőívet 2024. április 22-ig lehet kitölteni. A kérdőívet az alábbi linkre kattintva éri el:

https://docs.google.com/forms/d/1j4qlsjP7goc9mJKGG8cHJh4SAVdNNn0fp10nZyL9_3o/viewform?pli=1&pli=1&edit_requested=true

A kérdőív kitöltésére fordított idejüket, illetve javaslataikat ezúton is köszöni a Heves Vármegyei Önkormányzat.

Világsztár a Mátrai Bornapokon

Dr. Alban lesz az idei Mátrai Bornapok legnagyobb húzóneve: a borvidék egyik legjelentősebb ünnepét május 31. és június 2. között rendezik a gyöngyösi Fő téren, ahol májusban további három egész napos fesztivál várja majd a gyöngyösieket.

Lehullt a lepel az idei Mátrai Bornapok fellépőiről. A Gyöngyösi TV Gyöngyös Ma című műsorában Válik István, a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. rendezvényszervője ismertette a háromnapos fesztivál fellépőit. Ahogy megszokhattuk, minden napra jut egy sztárvendég, és idén egy világsztár is színpadra lép majd, szombaton ugyanis Dr. Alban hozza el legnagyobb slágereit Gyöngyösre. A szervezők idén is gondoltak minden korosztályra: Dzsúdló, a Honeybeast, Regán Lili és a New Level Empire mellett fellép a Neoton, Kállay Bori és Heller Tamás, Pál Dénes, Singh Viki, Vásáry André és Szandi is. Az Elvis és Queen rajongók is örülhetnek, a két legendát egy-egy tribute-zenekar idézi majd meg a Fő téren. A sztárok mellett a főszerepet idén is a legjobb mátrai borok játsszák majd, és most is széles ételkínálattal, számos kiegészítő programmal, kirakodóvásárral készülnek a szervezők a fesztiválozók számára.

Sűrű lesz a május a gyöngyösi Fő téren, szinte minden hétvégére jut majd program: az egész napos rendezvények sora május elsején kezdődik, amikor mások mellett a The Carbonfools és Delhusa Gjon szórakoztatja a városi majálisra kilátogatókat. Május 12-én Gyöngyös várossá nyilvánításának 690. évfordulóját ünnepeljük a városnapon interaktív várostörténeti kiállítással és helyi előadók, művészek fellépésével, május 26-án pedig városi gyereknapot rendeznek egész napos gyermekprogramokkal.

Pályázati felhívás felnőtt háziorvosi feladat ellátására

Gyöngyös Városi Önkormányzat pályázatot hirdet felnőtt háziorvosi feladat ellátására.

A gyöngyösi XIII. számú felnőtt háziorvosi körzetben vállalkozási formában, határozatlan időre szóló feladatellátási szerződés keretében heti 40 órában, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által kötött szerződés szerinti közvetlen finanszírozással, a Gyöngyös, Városkert u. 10. szám alatti háziorvosi rendelő és a rendelő tárgyi eszközeinek használatával.

Pályázati feltételek:

A pályázat benyújtásának határideje: a felhívás megjelenéstől számított 30 nap.

A pályázat elbírálásának határideje: a benyújtási határidőt követő soros Képviselő-testületi ülés.

A pályázat benyújtásának módja:

A feladat ellátásának időpontja: a feladat legkorábban a Képviselő-testület döntését követő megegyezés szerint.

További felvilágosítás kérhető: Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság: dr. Horváth Gábor igazgatótól a 06-37/510-329-es telefonszámon, illetve Ancsin Adrienn egészségügyi referenstől a 06-37/510-353-as telefonszámon vagy személyesen előzetes időpont egyeztetést követően.

5/6-287/2024 sz. hirdetmény

Áprilisban is lesz Alzheimer café

Folytatódik az Alzheimer café rendezvénysorozata, amely a demenciával érintettek és hozzátartozóik számára kíván segítséget nyújtani. A következő találkozásra április 17-én kerül sor a Bori Mami konferenciatermében.

Tavaly május végén indította útjára az Alzheimer Café rendezvénysorozatát Gyöngyösön a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK). A programsorozat célja a népbetegséggé váló demenciával kapcsolatos ismeretek átadása és az érzékenyítés annak érdekében, hogy a betegek, illetve családtagjaik izolációja csökkenjen.

A programsorozat következő állomásának témája a szellemi frissesség megőrzése lesz. Az est során Dr. Horváth András Attila, az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet adjunktusa tart előadást, majd válaszol a felmerülő kérdésekre. A díjtalanul látogatható rendezvényt április 17-én 16 órától rendezik a Bori Mami konferenciatermében, a Belváros téren.

Ezeken a területeken csak két órán át parkolhat

Gyöngyös több területén úgynevezett feltételekhez kötött várakozási övezetek találhatók. Ezeken a területeken gépjárművel várakozni 7:00 és 19:00 között (a mátrafüredi részen egész nap) legfeljebb 2 órán keresztül lehet. A parkolási idő kezdetét a jármű szélvédője mögé jól látható módon kihelyezett papír vagy műanyag, időmérő szerkezettel nem rendelkező parkoló órával köteles jelezni a jármű használója.

A parkolók használatát a Városrendészet munkatársai ellenőrzik, a korlátozás célja, hogy a sűrűn lakott lakótelepi övezetekben élők le tudjanak parkolni gépkocsijukkal. Az ingázókat arra kérjük, ha hosszabb időre szeretnék leparkolni autójukat az érintett területeken, használják a közelben lévő P+R parkolókat.

A feltételekhez kötött várakozási övezetekben található lakóingatlanok tulajdonosai és az itt található vállalkozások korlátlan parkolásra jogosító parkolási engedélyt kérhetnek, amely a Gyöngyösi Városrendészet oldalán igényelhető.

A feltételekhez kötött várakozási övezetek:

Együttműködésüket köszönjük!

Ajánlattételi felhívás Kőkút és Lignit út csapadékvízelvezető rendszerének felújítására