Segítséget kérek!

A COVID-19 vírus terjedése miatt elrendelt veszélyhelyzetben mindannyiunk közös érdeke a fertőzés megállítása. Különösen igaz ez az idősebb korosztályra, amely a legveszélyeztetettebb helyzetben van vírusfertőzés esetén. Ezt csak az együttműködés teheti lehetővé, amelyben helyi szinten is a jelszavunk:

  MARADJON OTTHON!  

Az Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek annak érdekében, hogy az otthon tartózkodó idősek ne maradjanak segítség nélkül.

Az Önkormányzattól igényelhető ellátásokról:

Kinek?

  • 65 éves vagy attól idősebb, egyedül élő nyugdíjas, vagy idős házaspár, vagy
  • krónikus betegségben szenvedő egyedülálló, vagy idős házaspár számára,

akiknek környezetében nincs olyan, 65 évnél fiatalabb hozzátartozó, vagy segítségnyújtásba bevonható más személy, aki az ellátást, segítségnyújtást biztosítani tudja.

Mit kérhetek?

  • elsődlegesen tartós, illetve egyeztetett igény szerinti élelmiszer,
  • gyógyszer és
  • higiéniai termékek beszerzését,
  • lelki segítségnyújtást.  

Az igény bejelentését követően kollégáink felveszik a kapcsolatot az igénylővel, és megtörténik a vásárlásra kerülő termékek, eszközök személyes egyeztetése. A megvásárolt termékek ellenértékének megfizetése a kijelölt segítő részére történő pénzátadással valósul meg.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a beszerzés több napi, de legfeljebb egyheti szükséglet kielégítésére igényelhető! A beszerzett termékek teljeskörű, vagy a megszokott márka szerinti beszerzését az üzletekben található árukínálat függvényében tudjuk vállalni.

Figyelem!
A települési támogatás, illetve rendkívüli települési támogatás iránti kérelmeket továbbra is az erre rendszeresített nyomtatványokon kérjük igényelni!

A nyomtatványok letölthetők innen:
http://www.gyongyos.hu/szocialis-igazgatas/1347-letoltheto_nyomtatvanyok

Mikor kapom meg?

Az igénybejelentést követően másnap, de legkésőbb 72 órán belül.       

Kollégáink az Önkormányzat vagy a KHSZK által kiállított igazolvánnyal ellátva keresik fel Önöket, ismeretlen, azonosítatlan személyek ajánlkozását fenntartással fogadják, őrizkedjenek a csalóktól!