A játszótér most nem játszótér!

A tiltás ellenére az utóbbi napokban is sokan használták a játszótereket és a szabadtéri sportpályákat Gyöngyösön annak dacára, hogy a városrendészet munkatársai a lehetőségekhez mérten le- vagy bezárták a közösségi tereket.

Azonban vannak bekerítetlen vagy zárható kapu nélküli játszóterek és sportpályák is, amelyek használata a veszélyhelyzet idején szintén szigorúan tilos. Akik ennek ellenére ott tartózkodnak, a felügyelők figyelmeztetik, és felszólítják a távozásra.

Ferenczy Dániel, a városrendészet igazgatója elmondta: arra kérnek mindenkit, hogy tartsák be a korlátozó szabályozásokat, ezek figyelmen kívül hagyása ugyanis szabálysértés, és akár 50 ezer forint büntetéssel sújtható.

– Mivel a korlátozó intézkedések a koronavírus-járvány terjedésének lassítását és megfékezését szolgálják, mindenkitől önmérsékletet várunk el – hangsúlyozta az igazgató hozzátéve: a Gyöngyösi Városrendészet munkatársai szolgálatteljesítés közben arra is megkérik a járókelőket, főként a vírus által legveszélyeztetettebb időseket, hogy csak akkor menjenek az utcára, ha halaszthatatlan elintéznivalójuk van, minden más esetben maradjanak otthon. Ugyanis a jelenleg érvényben lévő veszélyhelyzet nem előrehozott nyári szünet, vagy szabadság. A kényszerpihenő leginkább a társadalmi felelősségvállalás megnyilvánulása annak érdekében, hogy minél többek egészségét megóvjuk.