3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2019 december

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 decemberi száma.

Gyöngyösi Kalendárium: olvasni mindig öröm

A Gyöngyösi Kalendárium 2020-as évre szóló kiadványa értékes könyv lesz mindazoknak, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, s azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével, régebbi és közelmúltjával.

Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenLokálpatrióták: konzervatív, jobboldali, nyitott

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.08.05. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-08-05 14:44
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Gyöngyösünkért Lokálpatrióta Egyesület bemutatta polgármester-jelöltjét és képviselő-jelöltjeit.

 
 

Nem rajtunk múlt - így fogalmazott dr. Székács György a meghiúsult jobboldali együttműködésről. Mint mondta, az újjáalakult gyöngyösi Fidesz elzárkózott a választási együttműködéstől, a lokálpatrióták ez után döntöttek úgy, hogy önállóan indulnak az őszi önkormányzati választáson.

 

- Meggyőződésünk, hogy van konzervatív jobboldal a Fideszen kívül is, erre az egyesület tizenkét éve is bizonyíték, hiszen folyamatosan jelen voltunk a képviselő-testületben. Bízunk benne, hogy önállóan megméretve is elnyerjük a jobboldali, konzervatív választók bizalmát - mondta az egyesület elnöke.

Mindezt az augusztus 20. után induló kampányukkal igyekeznek elérni, amelyben - mind dr. Székács fogalmazott - gyöngyösiként gyöngyösi ügyekről szeretnének szót váltani a gyöngyösiekkel. \"Mi nem központi szórólapokkal fogunk kampányolni\" - jegyezte meg.

A szervezet polgármester-jelöltje dr. Réthy Béla, Gyöngyös jelenlegi alpolgármestere lesz, aki megtisztelőnek nevezte a felkérést, és emlékeztetett rá, hogy a most lezáruló ciklusban Gyöngyös pénzügyi helyzetét stabilizálták, s a négy évet higgadt politizálás, kiszámíthatóság és nyugodt közélet jellemezte.

- Mindent meg kell tennünk, hogy nyerjünk. Az egyesület nem titkoltan konzervatív, jobboldali értékrendet vall, ám jellemzője a nyitottság is. A lokálpatrióták nem pártkatonákat, hanem érző és gondolkodó embereket szeretnének a képviselő-testületbe juttatni, s ezek az emberek nem pártutasításokat fognak végrehajtani, hanem értékalapú, átgondolt politizálásra vállalkoznak - összegezte dr. Réthy Béla.

Az egyesület bemutatta az egyéni körzetekben induló képviselő-jelöltjeit is:

I. Kovács Győző
II. Fehér Attila
III. dr. Székács György
IV. dr. Réthy Béla
V. Füzesi Györgyné
VI. dr. Murvai Margit
VII. Péczely Szabolcs
VIII. Szekrényes Zsolt
IX. Kovács Gábor
X. Vaszkun Tibor


Közösségi funkciók