3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Mérnökszínház: Merlin és Jancsi újra akcióban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.31. vasárnap
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Gyöngyösön februárban bemutatott Szakmák Színházának folytatásaként készítette el a szombathelyi Weöres Sándor Színház a Mérnökszínház című produkciót.

   

  Jordán Tamás színigazgató és társulata ezúttal arra vállalkozott, hogy a mérnöki pálya szépségeire próbálja felhívni a középiskolás nézők figyelmét – a korábbi előadáshoz hasonlóan sok humorral.

  A Mérnökszínházat a Pannon Innovációs Ügynökség kérésére alkotta meg a szombathelyi Weöres Sándor Színház, a Szakmák Színházának sikerén felbuzdulva. A korábbi történetből már ismert Merlin és segédje Jancsi most mérnökök, akik napelemes autót fejlesztettek ki.

  Jancsi megpróbálja rábírni barátait, hogy a celebség vagy a túltelített humán pályák helyett ők is válasszák inkább a mérnöki szakmát. A színpadi történet alapja valós probléma: kevés a műszaki szakember Magyarországon.

  A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából a megyében több mint 600 diák látta az előadást. A szervezők egy pályaorientációs kérdőívet is kitöltettek velük, melyben kíváncsiak voltak arra, hogy milyen hatással van a középiskolásokra az előadás. Szeretnék a műszaki pályát választó fiatalokat tovább követni, s céljuk, hogy a mérnöki képesítés megszerzése után is megtartsák őket a megyében.


  Közösségi funkciók