3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Gyöngyösről a világ tetejére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.25. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-06-01 20:02
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Kiss Péter szerdán indul a Kancsendzöngára, a Föld harmadik legmagasabb hegyére.

 
Magyarok a világ nyolcezresein - Kiss Péter (középen) szerdán indul az expedícióra. Faragó László polgármester és dr. Réthy Béla alpolgármester adta át a fiatal hegymászónak a támogatást és a világ tetejére szállítandó gyöngyösi zászlót
Fotó: Suha Péter

A „Magyarok a világ nyolcezresein” elnevezésű expedíciósorozat keretén belül március végén hegymászók indulnak a 8586 méter magas Kancsendzöngára. A Nepál és India határán található Kancsendzönga, a Föld harmadik legmagasabb hegye. A hegycsúcson korábban magyarok még nem jártak.

Az expedícióban Erőss Zsolt, a szlovák Jaro Dutka és Kollár Lajos mellett részt vesz a gyöngyös Kiss Péter is.

A 26 éves sportolót és alpinistát a hosszú út előtt Faragó László polgármester és dr. Réthy Béla alpolgármester fogadta, hogy átadják azt a 150 ezer forintos támogatást, amivel a város hozzájárul az expedíció sikeréhez.

A találkozón Kiss Péter elmondta: gyerekkorában ismerkedett meg a hazai teljesítménytúrázással, kétszer lett „Az év teljesítménytúrázója”.

Hegyet mászni 18 évesen kezdett, és ő az első magyar, aki elérte az Alpok összes négyezer méter fölötti csúcsát. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Kiss Péter részvételét megalapozottnak és támogatandónak tartja a Kancsendzönga-expedícióban, amit a csapat oxigénpalack nélkül szeretne teljesíteni.

Péter hátizsákjában magával vitt a csúcsra egy Gyöngyös-zászlót is, amit a Kancsendzöngán szeretne majd kitűzni.


Közösségi funkciók