3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


A Föld órája - Gyöngyös is elsötétül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.03.20. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyösön szombaton 20.30 és 21.30 óra között a Fő téri és a Szent Bertalan utcai épületeken kialszik a díszkivilágítás, illetve a Fő téren a közvilágítás is szünetel egy órán át.

   

  Gyöngyös idén is csatlakozott a Föld órája elnevezésű mozgalomhoz. A szimbolikus villanyoltást március 23-án rendezik meg világszerte.

  Gyöngyösön szombaton 20.30 és 21.30 óra között a Fő téri és a Szent Bertalan utcai épületeken kialszik a díszkivilágítás, illetve a Fő téren a közvilágítás is szünetel egy órán át.

  A Praesepe Csillagászkör idén is várja a Fő téren azokat, akik a Föld óráját a csillagok tanulmányozásával szeretnék eltölteni.

  A világ legnagyobb önkéntes akciójának hazai főszervezője, a WWF Magyarország 2013-ban is versenyt hirdet: az a magyar város, ahonnan arányaiban a legtöbben regisztrálnak a http://foldoraja.hu oldalon a lekapcsolás kezdetéig, azaz március 23-án 20:30-ig, egy évig büszkén viselheti a WWF Föld Órája Főváros címet.

  - Arra biztatunk minden gyöngyösi lakost, közösséget, intézményt és vállalatot, hogy regisztráljon, legyen Gyöngyös a WWF Föld Órája Főváros! - buzdított az esemény kapcsán Szemes Paula, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi főelőadója. - A regisztrációnál is fontosabb azonban, hogy kis odafigyeléssel, szokásaink kismértékű módosításával, a megszokott kényelem feladása nélkül, minden nap tegyünk a Föld forrásainak indokolatlan pazarlása ellen. Ne égjen a villany abban a szobában, amelyben senki sem tartózkodik, ne legyen bekapcsolva az a készülék, amit nem használ senki, ne maradjon a konnektorban a mobiltöltő, ne mosogassunk folyóvízben! – apró dolgok, de a Föld hálás lesz érte - tette hozzá.

  A Föld Órája akció 2007-ben indult hódító útjára Sydneyből, amikor is 2,2 millió háztartás és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyt egy órára. Egy évvel később az esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá vált, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra, a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való munkálkodásra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este (is) világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást, és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.


  Közösségi funkciók