3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Weöres-centenárium: országos képzőművészeti pályázat diákoknak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.11. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolások számára Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár

   

  Pallósiné Toldi Márta, a könyvtár igazgatója az MTI-nek elmondta: a pályázat célja, hogy a középiskolások körében népszerűsítsék a költő munkásságát, és rávilágítsanak arra is, miként élik meg a fiatalok a 20. század varázslatos alkotójának költeményeit, milyen élményeket keltenek bennük a versek, mivé tudják ezeket formálni.

  Pályázni lehet Weöres Sándor: Egybegyűjtött költemények második vagy harmadik kötete Tűzkút vagy Kútbanéző ciklusának egy-egy verse által kiváltott élmény műalkotássá formálásával. A technika lehet grafika, festés, pasztell, szén, tus, plasztika vagy akár érem is. A legjobb pályamunkákat kiállítják, de válogat közülük az Életünk című művészeti és kritikai folyóirat is, amely illusztrációként használja majd a műveket. A kiállítás megnyitóját május 8-án Berzsenyi Dániel születésnapjához kapcsolódva tartják - közölte az igazgató.

  Az első három helyezettet díjazzák. A pályaműveket 50x70 centiméteres keretbe helyezhető formában jeligésen kérik eljuttatni a Berzsenyi Dániel Könyvtárba, Szombathelyre az Antall József tér 1. szám alá. A pályázó adatainak külön, zárt borítékban kell lenniük. A pályamunkákat képzőművész, művészettörténész, irodalomtörténész tagokból álló zsűri értékeli.


  Közösségi funkciók