3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Téli tanács: segíts magadon és másokon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.13. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A katasztrófevédelem szakemberei feltérképezték, hogy kik szorulhatnak leginkább segítségre.

   

  Az idei téli időjárás már az elmúlt hetekben is próbára tette a veszélyhelyzetek elhárítására hivatott szerveket – e szavakkal nyitotta meg a Heves Megyei Védelmi Bizottság mai sajtótájékoztatóját Egerben, a Megyeházán dr. Balás István, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Az esemény résztvevői a téli felkészülésről hallhattak katasztrófavédelmi, rendőrségi és honvédelmi információkat.

  Csontos Ambrus tű. mk. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője arra emlékeztetett: régebben sokszor előfordult, hogy télen hosszú hetekig mínusz tíz fok alatt maradt a hőmérséklet, s akár negyven centiméteres hóban jártak az emberek. Mondhatni, ez volt a természetes. Az utóbbi húsz esztendőben viszont számos olyan telet éltünk át, amikor havat is alig lehetett látni. Alighanem ez az oka annak, hogy ma, ha leesik pár centi hó, az az elvárás, hogy azonnal legyenek tiszták az utak, a járdák. Pedig nagyon fontos volna az elfeledett öngondoskodás, az, hogy legalább a saját házunk előtt seperjük el a havat és segítsünk az időseknek. Ez sajnos már faluhelyen is ritka. A katasztrófavédelmi szakemberek Heves megye minden egyes településén kimutatást készítettek a fekvőbetegekről, a folyamatos gyógyellátásra szorulókról, a kismamákról, hogy a társszervekkel együttműködve vészhelyzetben azonnal tudjanak segíteni.

  Czinege László r. ezredes, Heves megye rendőrfőkapitánya hangsúlyozta: elemezték az eltelt évek időjárási adatait. Az önkormányzatokkal és a családsegítő központokkal közösen felmérték, hogy kik lehetnek veszélyben, feltérképezték a télen leginkább veszélyeztetett közutakat is. Nagy előny, hogy a rendőrök éjjel-nappal jelen vannak a közterületeken, s figyelemmel tudják kísérni az utcán élő emberek sorsát. Az elmúlt tíz napban öt alkalommal léptek fel annak érdekében, hogy hajléktalanok, illetve otthonról elkóborolt fiatalok ne váljanak a tél áldozatává.

  Bozsákovics László mk. alezredes, a Heves Megyei Védelmi Bizottság titkára elmondta, hogy a honvédelmi katasztrófarendszerben országos szinten gyűjtik össze és jelölik ki a vészhelyzetekben segítőket mind a létszámot, mind a képességeket illetően. Megemlítette, hogy 2013. január 1-jével, a járások kialakításával az eddigi helyi védelmi bizottságok feladatait a járási hivatalok veszik át, a bizottsági elnöki tisztségeket pedig a járási hivatalvezetők töltik be. A megyében működő járások számához igazodva az eddigi öt helyett hét helyi védelmi bizottság működik majd.


  Közösségi funkciók