3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Advent Kékestetőn: az égi kapu ismét megnyílik

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.03. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

   

  Úgy tartják, akkor „találta fel” az ember az ünnepet, amikor már jó sokat dolgozott és szeretett volna legalább egy kicsit pihenni. Pedig ez nem igaz: valamikor minden nap ünnep volt, olyan nap, amikor megpróbáltuk a tekintetünket felfelé irányítani, a forráshoz, ahol lelkünk kapuja ismét megnyílik az égiek felé. Itt szeretnénk belépni, ezen a kapun, s kívánom, hogy mindannyiunknak sikerüljön is – mondta Horváth László országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott vasárnap Kékestetőn, a Magyar Síakadémia közreműködésével immár harmadik alkalommal megrendezett adventi ünnepen.

  Advent első vasárnapján lélekben is gyertyát gyújtunk
  Fotó: Czímer Tamás
  Forrás: Gyöngyös Újság

  Az ország tetején, az „Angyalok tisztásán” Horváth László arról beszélt, hogy advent első vasárnapján lélekben is lángot gyújtunk. Itt, Kékestetőn olyan lángot, ami összefog bennünket, s amelyet remélhetőleg a határainkon túl is látnak.

  A képviselő végül Weöres Sándor Szembe-fordított tükrök című versét idézte:

  „Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
  Hiányosságom váljék jósággá benned.
  Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
  Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
  Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
  Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.”

  Az adventi koszorún az első gyertyát Páter Kárpáti Kázmér gyöngyösi ferences vikárius, plébános gyújtotta meg. A koszorú megáldását követően az atya arra emlékeztette a jelenlévőket: a látható, külsődleges dolgoknál fontosabb, hogy egy-egy szál gyertyát mindig meg tudjunk gyújtani lélekkel, szívvel, nagy lelkesedéssel a mindennapokban is.

  A vasárnapra fehér hólepellel borított hegyen délelőtt a gyöngyösi Pátzay János Zeneiskola diákjai, majd a Katona József úti tagóvoda gyermekei léptek színpadra, egy órától pedig Szalóki Ági és zenekara koncertezett. A beszédeket és az áldást követően Varga Miklós adott koncertet, majd az ünneplő sokaság jelenlétében Horváth László országgyűlési képviselő meggyújtotta az adventi máglyát. Az ország tetején tartott rendezvényen ezúttal is népi iparművészek kínálták portékáikat, a résztvevőket pedig forralt borral és aprósüteménnyel várták a szervezők.


  Közösségi funkciók