3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Íz, illat, szín: csak a jók kerülhetnek forgalomba

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.23. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kilenc borász alkotja a Mátrai Borbíráló Bizottságot. Ők döntik el érzékszervi vizsgálattal, hogy egy-egy bor viselheti-e a mátrai megjelölést.

   

  A Mátrai Borbíráló Bizottság már második alkalommal ült össze, hogy tagjai a forgalomba kerülés előtt érzékszervi vizsgálattal minősítsék a mátrai borokat. A szervezet novemberben alakult, hogy eldöntsék: a borok magukon viselik-e a Mátrai Borvidék sajátos jegyeit és forgalomba hozhatók-e mátrai név alatt.

  Hordós Attila, a Mátrai Hegyközségi Tanács titkára elmondta: ezt az érzékszervi vizsgálatot régebben az országos borminősítő intézetnél végezték el, de szerinte sokkal jobb, ha itt helyben döntik el a szakemberek, hogy ezek a borok valójában megfelelnek-e a mátrai névnek.

  A bizottságba a hegyközségek jelöltek borász végzettségű szakembereket.

  Novemberben a kilenc borászból álló bizottság huszonegy bormintát minősített. Az első vizsgálaton egy bort szűrtek ki, mivel az nem felelt meg a borvidék elvárásainak – tette hozzá a titkár.

  Azok borok, amelyek átmennek az előszűrőn, tovább kerülnek az OBI-hoz analitikai vizsgálatra, és ezután kerülhetnek forgalomba. A havonta összeülő, változó összetételű 9 fős bizottságnak több száz 2012-es évjáratú mintát kell előminősítenie forgalomba kerülés előtt.


  Közösségi funkciók