3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

A megmentésen túl: egységben a vasút

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.06.22. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Mátravasút napján csupa örömteli hírt jelentettek be a működtető Egererdő Zrt. képviselői.

   

  A kisvasút megmentéséről szóló korszak már lezárult, immár a fejlesztések időszaka jött el. Ezeket pedig nem \"csak\" a mátrai vasútra, sőt nem is csak a kisvasutakra koncentrálva, hanem nagyobb egységbe helyezve tervezték el és valósítják meg - utalt az Egererdő területén, így a Mátrában is elinduló fejlesztésekre Jung László, a társaság vezérigazgatója Gyöngyösön, a Mátravasút napján.

  Mátravasút napja

   
  50 kép
  Dátum: 2013-06-22 14:32:00
   

  Mint mondta, a társaság területén - részben állami, részben pályázati pénzekből - mintegy 700 millió forintnyi beruházás valósul meg, s ezek között szerepel a galyatetői kilátó felújítása, a Szalajkaház erdei iskolává alakítása, és természetesen a Mátravasút egyes pályaszakaszainak illetve járműveinek felújítása.

  A vendégek az egyik már elvégzett felújítás eredményével meg is ismerkedhettek, hiszen most adták át hivatalosan a nagyközönségnek az újjávarázsolt párnás kocsit.

  Az eseményen bejelentették azt is: alapítványt hoztak létre az erdei kisvasutakért, pontosabban fogalmazva az erdők közjóléti funkcióinak erősítéséért.

  Mielőtt a gőzös vontatta ünnepi járat elindult volna Lajosházára, leleplezték azt a táblát is, amely Gyöngyi, a mátrai gőzös oldalán hirdeti, hogy kik az ő \"örökbefogadói\", vagyis fő támogatói 2013-ban.

  A kiemelt támogatók: Mátrai Erőmű, Valaska Gergő és Dr. Halász Zsolt, támogatók pedig Dudás Anna, Markója Szilárd, Dr. Szűcs Imre és neje, Szakácsné Bócz Katalin és Szakács Zalán.


  Közösségi funkciók