3 °C

 
 
Újabb nyertes pályázat óvodafelújításra

Mintegy 32 millió forintos állami támogatást nyert Gyöngyös önkormányzata a Fecske Úti Tagóvoda fejlesztésére. A beruházást ugyanekkora összeggel támogatja a város, így összesen több mint 64 millió forintból újulhat meg az intézmény.

Fontos tanácsok a tél előtt

A tél közeledtével a rendkívüli időjárás várható következményeire és az ezekre való felkészülés fontosságára figyelmeztet a Katasztrófavédelem.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2018. október 24-én, szerdán 16 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Átverésgyanús esetek Gyöngyösön

A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalhoz az utóbbi napokban több bejelentés is érkezett arról, hogy ismeretlenek a gázkészülékek alkatrészcseréjére hivatkozva anyagköltség címén előleget vesznek fel, az ígért munkát azonban nem végzik el. Arra kérünk mindenkit, kellő körültekintéssel járjon el, és ne hagyja magát megtéveszteni.

Trágyát és szemetet akart a patakba szórni a férfi, akit a Városrendészet munkatársai tettenértek.

Bővebben
Hirdetmény a településrendezési eszközök módosításáról

A Gyöngyös, Déli külhatár utca - Kenyérgyár utca tömbben lévő, 3968/1-2, 3969/1-2 és 3969/5-13 hrsz-ú földrészletek a jelenlegi "Különleges terület" övezetből "Gazdasági ipari terület" övezetbe kerülnek átsorolásra.

39/2018.(IX.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. szeptember 27-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

Folytatódik a téli rezsicsökkentés

Gyöngyös Város Önkormányzata – a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján – tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. október 15-ig lehet a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos igénybejelentő nyilatkozatot benyújtani személyesen vagy posta útján a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság Szociális és Gyámügyi Csoportjához (földszint 13. iroda).

37/2018.(VIII.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. augusztus 30-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

36/2018.(VIII.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. augusztus 30-ai ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben

Tavasz Kupa - kispályán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.11. szerda
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Gyöngyös Városi Kispályás Labdarúgó Szövetség szervezésében március 30-án indul a Tavasz Kupa.

 

A Tavasz Kupa 2015. évi versenykiírása

1. A verseny célja: Gyöngyös város és vonzáskörzete polgárainak lehetőséget biztosítani a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A kispályás csapatok bajnokságra történő felkészülésének elősegítése. A sportág népszerűsítése. A mérkőzések nézőinek szórakoztatása. Eldönteni ki nyeri a TAVASZ KUPA-t.

2. A verseny rendezője: A versenyt a Gyöngyös Városi Kispályás Labdarúgó Szövetség szervezi.

3. A verseny helye és ideje: A Főiskola 1. és 2. pályái. Kezdete terv szerint március 30. (hétfő). A Kupa első hetében minden hétköznap, azt követően csütörtök kivételével hétköznapokon kerülnek a mérkőzések lejátszásra. A mérkőzések kezdési időpontja 17.30, 18.15, 19.00 és 19.45 óra.

4. A résztvevők:

4.1. Részt vehetnek azok a csapatok, amelyek beneveznek és elfogadják a kiírásban foglaltakat.

4.2. A játékosoknak rendelkezniük kell a Szövetség által kiadott és jóváhagyott igazolásokkal. Szabályos igazolás nélkül mérkőzésen pályára lépni nem lehet.

4.3. Mindazok a férfi sportolók szerepelhetnek a kupában, akik 2015. január 1-én már betöltötték 18. évüket, és nem igazolt nagypályás labdarúgók

4.3.1. Nem vehet részt a kupában az a 2015. január 1-én már a 18. évüket betöltött, igazolt nagypályás labdarúgó,

4.3.1.1. aki az MLSZ által kiírt nemzeti bajnokság 1. vagy 2. vonalában szereplő csapat szerződéssel rendelkező és/vagy igazolt játékosa, ideértve ezen bajnokságban részt vevő csapatok valamennyi korosztályos csapatát és kölcsönadott játékosát.

4.3.1.2. vagy aki nem az MLSZ által kiírt bajnokságban (külföld) játszik, és 2015. január 1-én nem rendelkezett a Szövetség által kiadott és jóváhagyott igazolással.

4.3.2. Nem vehet részt a kupában az a labdarúgó sem, aki a nemzeti futsall bajnokság 1. osztályában játszó csapat szerződéssel rendelkező és/vagy igazolt játékosa, ideértve ezen bajnokságban részt vevő csapatok valamennyi korosztályos csapatát és kölcsönadott játékosát.

4.3.3. Az a nagypályás labdarúgó, aki 2015. március 31-ig nem rendelkezett a Szövetség által kiadott és jóváhagyott igazolással, csak akkor vehet részt a Kupában, ha 2015. január 1-én már betöltötte 18. életévét.

4.3.4. Amennyiben a 4.3.1.1. pontban említett kölcsönadott játékos a nemzeti bajnokság 2. osztálynál alacsonyabb szintű bajnokságban játszik, úgy a kispályás játékjoga megnyílik.

4.4. A Kupán részt vevő játékos nem kell, hogy a csapat igazolt játékosa legyen, de rendelkeznie kell a Szövetség által kiállított és jóváhagyott igazolással.

4.5. A Kupában valamennyi benevezett csapat és pályára lépő játékos a saját felelősségére vesz részt. A játékos a Kupában akkor rendelkezik játékjogosultsággal, ha az igazolásán a Szövetség a „2015. dec. 31-ig saját felelősségére játszik” bélyegző elhelyezésével, és az arra felhatalmazott személy aláírásával a jogosultságot igazolja.

5. A Kupa lebonyolítása:

5.1. A Kupát a nevezett csapatok számától függően első lépésként több csoportban, majd egyenes kieséses rendszerben rendezzük meg. A lebonyolítás pontos rendje a nevezések megtörténte után kerül kialakításra. A csoportok kialakítása előtt – amennyiben nevez a Kupára – a 2014. évi Kupa 1-4. helyezett csapata kiemelésre kerül, ezt követően a többi csapat sorsolással kerül besorolásra.

5.2. A csoportokból összesen 16 csapat jut tovább, akik vagy a csoportküzdelmekben elért eredmények alapján rangsorolva, vagy a sorsolás előtt előre meghatározott forgatókönyv szerint egyenes kieséses rendszerben játszanak tovább az első helyezésért. Amennyiben a kieséses szakasz az ún. 16-os tábla szerint kerül lebonyolításra, akkor a 16-os táblán a csoportok 2. helyezettjei – függetlenül attól, hogy milyen pontszámot szereztek a csoportmérkőzések során – csak az 1. helyezetteket követő sorszámot kaphatják. Amennyiben a 3. helyezettek is továbbjutnak, úgy ők csak a 2. helyezettek után rangsorolhatók.

5.3. Amennyiben a csoportba 5 csapat kerül besorolásra, akkor a csoport végeredményét úgy kell megállapítani, hogy először az 5 csapat valamennyi mérkőzése alapján kell a sorrendet megállapítani, majd ezt követően az 5. helyezett csapat valamennyi mérkőzését törölni kell, és a további 4 csapat egymás elleni mérkőzései alapján kell a végső sorrendet megállapítani. Az így megállapított sorrend az irányadó az ún. 16-os táblán történő besoroláskor, illetve az előre meghatározott forgatókönyv szerinti lebonyolítás esetén.

5.4. Amennyiben a csoportmérkőzés döntetlennel zárul, a mérkőzést 1-1 büntetőrúgással kell eldönteni. Amennyiben ez sem hoz döntést, addíg kell 1-1 büntetőt rúgni, amíg az egyik csapat az 1-1 büntetőrúgás után előnyt szerez. Csapatonként az első 3 büntetőt 3 különböző játékosnak kell rúgnia, ezt követően bármelyik játékos elvégezheti a büntetőt, akár többször is.

5.5. Amennyiben a döntő, vagy a 3. helyért lefolytatott mérkőzés döntetlennel zárul, akkor a mérkőzést 3-3 büntetőrúgással kell eldönteni. Amennyiben ez sem hoz döntést, akkor a további büntetőrúgásokra az 5.4. pontban foglaltak az irányadók, csakúgy, mint a büntetőrúgást elvégző játékosok személyére vonatkozó rendelkezések esetében.

5.6. A csoportok helyezési sorrendjét a mérkőzéseken megszerzett pontok összege határozza meg. Győzelemért 3 pont, büntetőrúgással megszerzett győzelemért 2 pont, büntetőrúgással elvesztett mérkőzésért 1 pont, vereségért 0 pont jár. Azonos pontszerzés esetén az alábbi sorrend dönt:

- egymás ellen játszott mérkőzések pontkülönbsége

- egymás ellen játszott mérkőzések gólkülönbsége

- gólkülönbség

- több rúgott gól

5.7. Az elődöntők vesztes csapatai a Kupa 3. helyezéséért is pályára lépnek.

6. Díjazás: Az 1. helyezett csapat elnyeri a TAVASZ KUPÁ-t. Az 1-3.helyezett csapatok oklevél, 15 db érem (a helyezéstől függően arany, ezüst és bronz) és labda díjazásban részesülnek.

7. Költségek: A verseny díjait, a szervezési költségeit a játékvezetői díjat és annak közterheit nevezési díjakból a Szövetség fedezi.

8. Nevezés: Nevezni a mellékelt nevezési lap, játékoslista leadásával és a versenyrendezési díj befizetésével lehet a Szövetség címén (Gyöngyös, Egri út 23.) keddi és csütörtöki napokon 1700-1900 óráig 2015. március 19-én 19 óráig. Versenyrendezéshez hozzájárulási díj 17.000 (Tizenhétezer) Ft. A nevezés csak abban az esetben érvényes, amennyiben a díj is be van fizetve.

9. Sorsolás: 2015. március 24. kedd 1700 óra. Gyöngyös, Egri út 23. Városi sporttelep tanácskozóterme. A sorsoláson a csapatok képviselőinek megjelenése kötelező.

10. Egyéb intézkedések :

- A mérkőzések játékideje 2 * 20 perc.

- Várakozási idő nincs.

- A végleg kiállított játékos a következő mérkőzésen automatikusan nem szerepelhet, ügyében meg kell várni a Fegyelmi Bizottság döntését, amely súlyosabb büntetést is kiszabhat.

- A sárga lappal figyelmeztetett játékos 5 percre köteles elhagyni a pályát, de a büntetés lejárta után visszatérhet a pályára.

- A tornán egyszer meg nem jelent csapat a további küzdelemből törölve lesz, s minden mérkőzése 0:3 gólkülönbséggel lesz jóváírva, továbbá a Szövetség a következő évi Tavasz Kupára a nevezését nem fogadja el.

- Valamennyi pontrúgást (szabadrúgás, szöglet és az oldalvonalról történő berúgás) és a bedobást 5 másodpercen belül el kell végezni.

- A verseny lebonyolításával kapcsolatos, a jelen versenykiírásban nem szabályozott kérdésekben a Szövetség Versenyszabályzata, Fegyelmi Szabályzata, illetve a 2014. évi bajnokság versenykiírása előírásait kell betartani.


Közösségi funkciók