3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Kálomista: a kultúra a közösséget szolgáló eszköz

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.03. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-04-03 21:58
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kálomista Gábor nyitotta meg a Gyöngyösi Művészeti Hetek programsorozatát. A producer szerint példaértékű Gyöngyös kultúráért végzett munkája.

   

  Főként a dicső múltról, s kevésbé a jelenről és a jövőről esett szó a Gyöngyösi Művészeti Hetek nyitányaként megrendezett kerekasztal-beszélgetésen, melynek résztvevői abban mindenképp egyetértettek: Gyöngyös komoly kulturális hagyományokkal rendelkezik, s ezek az évszázados értékek adják a biztos alapot a további munkához.

  A Mátra Művelődési Központban Gonda László és Báder Ernő - Heves megye Príma-díjasai 2012-ben - muzsikája vezette fel a művészeti hetek programsorozatának megnyitóját, melyen a gyöngyösi születésű Kálomista Gábor arról beszélt: példaértékű az a kulturális munka, ami Gyöngyöst jellemzi. A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztivál Alap vezetője úgy fogalmazott: a kultúra olyan eszköz, melynek a közösséget kell szolgálnia, s Gyöngyös méltóképpen őrzi és gyarapítja kulturális hagyományait és értékeit.

   
  Litwin József nem csak a fémmel, de a tussal is mesterien bánik. Tárlata május 16-ig látogatható

  A művészeti hetek nyitórendezvényeként Litwin József kiállítására invitálta a művelődési központ a közönséget. A tárlatot Jónás Ágnes ajánlotta a látogatók figyelmébe, méltatva a miskolci alkotó munkásságát. Akivel, pontosabban az alkotásaival - s ez talán kevésbé közismert - a gyöngyösiek nap mint nap találkozhatnak, hiszen ő készítette a Fő téri virágpiac utcabútorait. A művész ezúttal tusrajzaival mutatkozik be a Mátra Művelődési Központ galériájában. A tárlat május 16-ig látogatható.

   

  A Gyöngyösi Művészeti Hetek következő programja Mimi Blais fergetegesnek ígérkező koncertje lesz, erre április 5-én 19 órára várják a zenekedvelőket a Pátzay János Katolikus Zeneiskolába.


  Közösségi funkciók