3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Te is lehetsz könyvkirály

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.21. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Könyvkirály az az általános iskolás diák lehet majd, aki a következő egy év alatt a legtöbb könyvet olvassa el a megadott 100-as listáról.

   

  A Könyvkirály akciót öt évvel ezelőtt a szegedi Somogyi Könyvtár indított először. Most a Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára a Nyisd ki a világot TÁMOP pályázat keretében ugyancsak meghirdette a Te is lehetsz könyvkirály című olvasásnépszerűsítő játékát. Az akció a téli gyermekkönyvhéten indult, és egy évig tart.

  Könyvkirály az az általános iskolás diák lehet majd, aki a következő egy év alatt a legtöbb könyvet olvassa el a megadott 100-as listáról. A könyvek között a terjedelmüktől függően vannak 1, 2 és 3 korona értékűek, az összesítésnél ez is számít majd. Mint ahogy az akció indításán Begovné Kasza Ágnes gyermekkönyvtár-vezető elmondta, egy könyvenként 3-5 kérdésből álló feladatlapot kell majd kitölteni a versenyzőknek a könyvtárban. A városi iskolák könyvtárosai szerint rendkívül hasznos a kezdeményezés.

  Kedvet adhat az olvasáshoz az is, hogy a listára első sorban népszerű, kortárs műveket válogattak a könyvtárosok. A cél nem a kötelező olvasmányok elolvastatása volt, hanem, hogy valóban jó könyvek kerüljenek a gyerekek kezébe. A könyvek élménye mellett a díjak is vonzóak lehetnek: az akció végén megkoronázzák a könyvkirályt és a könyvkirálynét, s könyvherceget és –hercegnőt választanak, s értékes könyvjutalmat adnak át nekik.

  Az akcióhoz a következő év folyamán bármikor csatlakozhatnak a fiatalok, csupán be kell iratkozniuk a könyvtárba, s ha a honlapon is fent lévő listából kiválasztva a nekik tetsző könyvet, máris kezdődhet a nagy olvasás.


  Közösségi funkciók