3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Hetvenéves a városi könyvtár

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.16. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-11-16 09:09
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Emlékkönyv jelent meg az idén hetvenéves Vachott Sándor Városi Könyvtár történetéről. Az intézmény könyvtártörténeti kiállítással is megemlékezik a jeles évfordulóról.

   

  A Vachott Sándor Városi Könyvtár 70 éves működésének tapasztalatából az fogalmazható meg, hogy az olvasásra, a könyvekre Gyöngyösön is mindig szükség volt és szükség lesz. Mert az olvasás által az ember okosabb, műveltebb, a társadalmi kapcsolatokban és eligazodásban eredményesebb, érzelmileg gazdagabb, emberként értékesebb lesz – írja Farkas István a városi könyvtár elmúlt hetven évét összegző Hét hévtized című, nemrég megjelent könyvben.

  A bibliotéka igazgatója kitért arra is, hogy a kiadványra azért volt szükség, mert néhány szakdolgozaton és rövid híradáson, tanulmányon kívül nem jelent meg a könyvtár történetéről eddig semmilyen összefoglaló visszatekintés, ezért igyekeztek minden fontosabb adatot, eseményt rögzíteni, amit érdekes történetekkel is kiegészítettek. A könyv készítésében részt vettek korábbi és jelenlegi könyvtárosok is.

  A gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár emlékkönyvét a jelenlegi járványhelyzet miatt a tervezettől eltérően november elején zártkörű rendezvényen mutatták be, ám az intézményben nyílt egy könyvtártörténeti kiállítás, amely nyitvatartási időben december 2-ig megtekinthető.


  Közösségi funkciók