3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

A csend hangjai - újabb világsláger a berzésektől

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.04.26. vasárnap
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Berze Nagy János Gimnázium zenekara 2017-ben világszerte az újságok címlapjára került egy Metallica dal újragondolása után. A fiatalok - tanáruk, Pitlik Emese közreműködésével - nemrég egy másik dalt is feldolgoztak londoni és gyöngyösi zenészek segítségével. A dal a világ egyik legismertebb szerzeménye: A csend hangjai.

   

  Pitlik Emese elmondta:

  - Bátorság volt ehhez a dalhoz nyúlnunk, hisz Simon és Garfunkel, valamint a Disturbed előadása sokaknak a fülében cseng. Emlékszem, Londonban a Trafalgar téren sétáltam, amikor meghallottam egy csodálatos hangú lányt, aztán az Oxford Streeten egy fekete hegedűn játszó fiút, majd a Leicester téri aluljáróban egy gitáros utcazenészt. Akkor döntöttem el, hogy a klip majd róluk szól: a zenészekről, akik szavát gyakran nem hallja a ma embere. Akkor még nem tudtam, hogy ma a szavak egészen mást jelentenek: a csend nő.

  Köszönöm alkotótársaim munkáját: Márta István hangmérnöknek, hogy újra lehetőséget adott nekünk, és szakértelmével, tapasztalatával segítette a megvalósítást. Köszönettel tartozunk az operatőröknek, Várkonyi Sándornak a magyarországi, Andre Merciernek pedig az izlandi felvételekért, melyek jól illeszkednek az enyéim közé; Soos Henriettának, hogy vágási munkám tanácsokkal segítette; a drónképekért Szekeres Zsombornak, a rendezőasszisztensi munkáért Varga Gerdának, a hangszeres segítségért pedig Borbély Zsoltnak.

  A zenei és videóprodukcióban közreműködik: Kerek Dávid (ének), Varga Gerda (vokál), Szendrei Dávid (zongora), Várallyay Csenge (fuvola), Csanádi Bertold, Kovács Sára, Szabó Gergely, Erdélyi Gabriella (hegedű), Erki Eszter (cselló), Csanádi Bonifác (basszusgitár), Smid Kamilla (furulya), Rajhóczky Hunor (gitár), Emily Lee, George Price, Yohane-Liam Osafo, Chris Varga.

  Köszönjük az anyagi támogatást Gyöngyös Város Ifjúsági és Sportbizottságának, valamint a képviselő-testületének.


  Közösségi funkciók