3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


A magyar konyha nem hátizsák - gasztrogladiátorok a főiskolán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.26. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Károly Róbert Főiskola tankonyhája a jövőben főzőtanfolyamoknak is otthont ad. Minden hónapban várják a kezdő és haladó, főzőtudományukat megmutatni akaró, vagy tanulni vágyó résztvevőket, akik minden alkalommal mesterszakácsoktól tanulhatnak.

   

  A magyar konyha nem holmi öröklött hátizsák, amit minden generációnak át kell venni tartalmával együtt. Ami megromlott, ki kell belőle pakolni, és új hozzávalót tenni a helyére – mondta előadásában Nagy Zoltán mesterszakács, aki az induló program első mestereként az új magyar konyha szempontjaival ismertette meg a résztvevőket. Az előadás után a konyhai arénában a kezdő és haladó háziasszonyok pikáns pulykatekercset készítettek Nagy Zoltán irányításával.

  A résztvevők szemmel láthatóan örültek, hogy itt Gyöngyösön is van ilyen lehetőség, és nem csak a főzős tv műsorokból tanulhatnak. Dávid Lóránt a Turizmus és Területfejlesztési Tanszék vezetője ennek kapcsán megjegyezte: a főiskola szeretne a maga eszközeivel tenni a magyar gasztronómia hagyományainak megőrzéséért, megújításáért, továbbfejlesztéséért, hiszen ez az intézménynek, a térségnek és az országnak egyaránt érdeke.

  A tervek szerint a jövőben Benke Laci bácsitól, Buday Pétertől, vagy akár Giannitól is tanulhatnak a tanfolyamra jelentkezők. Decemberben a konyhai arénában természetesen karácsonyi ételeket készítenek a gasztrogladiátorok.


  Közösségi funkciók