3 °C

 
 
Nem veszi át az önkormányzat a kerékpárutat

Bár használható a Mátrafüredre vezető kerékpárút, de a minősége erősen kifogásolható, a legsúlyosabb hibák javítás ellenére is. Ezért az önkormányzat nem veszi át az elkészült beruházást.

Új betegágyak és kiegészítők segítik a gyógyulást a gyöngyösi kórházban

Negyvenöt új, emelt komfortfokozatú kórtermi ágyat, vele járó új felfekvés elleni speciális matracot és hozzájuk tartozó infúziós állványokat kapott júliusban a Bugát Pál Kórház, köszönhetően egy fenntartói pályázatnak.

Berkenyefával köszöntötték a száz éves dr. Bálint Györgyöt

Emlékfaültetéssel köszöntötték a napokban századik születésnapját ünneplő dr. Bálint Györgyöt Gyöngyösön.

A CUNAMI Bt.-vel történt egyeztetés alapján július 17-én este, napnyugta után végzik el a szakemberek az önkormányzati szúnyoggyérítést Gyöngyös és Mátrafüred területén.

Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Gyöngyösi Kalendárium - nem csak gyöngyösieknek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.11.28. szombat
 
Utoljára módosítva: 2015-11-28 08:09
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az értékes hagyományokra visszatekintő Gyöngyösi Kalendárium 2016-os kiadását december elején vehetik kézbe az olvasók.

   

  A szerkesztők szándékai szerint a 2016-ra szóló Gyöngyösi Kalendárium értékes könyv lesz mindazoknak, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, s azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével, régebbi és közelmúltjával.

  A kalendárium, mint műfaj egy esztendőre szól, s a szórakoztatás mellett praktikus információkkal is szolgál, így egész évben helye lehet az éjjeliszekrényen, hiszen felütheti az olvasó akkor is, ha valami szépet, valami izgalmasat, valami példaadót szeretne olvasni.

  Az évkönyvben bemutatkoznak a gyöngyösi képzőművészek, ismét a könyv része lesz egy értékes és érdekes fotóalbum, melyet Pintér Árpád fotós készített, beenged műhelyébe az egyházi restaurátor, fény derül az egykor híressé vált gyöngyösi kávé történetére, beleolvashatunk az Orczy-kastélyban élt francia nevelőnő naplójába, valamint bemutatkoznak a város és a térség kézműves termékeket előállító gazdálkodói.

  Mindez csak néhány kiragadott írás a 2016-os Gyöngyösi Kalendáriumból, ami a praktikus információk jegyében természetesen most is tartalmaz naptárt, közérdekű információkat, adatokat, tudnivalókat.

  A Gyöngyösi Kalendárium 2016 tehát Gyöngyösről szól, nem csak gyöngyösieknek, így akár karácsonyi ajándékként is bátran ajánlható.

   

  A könyv kétezer példányban jelenik meg, minőségi kivitelben, csaknem 300 oldal terjedelemben, kiskereskedelmi ára változatlanul 1990 forint lesz.

   

  Keresse, vásárolja, forgassa ön is örömmel a Gyöngyösi Kalendáriumot, épp úgy, amilyen örömmel a szerzők és szerkesztők készítették.


  Közösségi funkciók