3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Mária-szobrok találkoztak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.09.30. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szobortalálkozó idei legjei között szerepeltek a vécsiek, akik a búcsú legnagyobb, 180 centiméteres Mária-képmását hozták el.

   

  Az Isten az embert azért teremtette, hogy boldog legyen. De ez csak akkor valósul meg, ha felfedezzük az életünkben az Isten akaratát, és arra igent tudunk mondani – hangsúlyozta Palánki Ferenc püspök vasárnap, a gyöngyösi ferences templom hagyományos Fájdalmas Anya-búcsúján, melyre határon innen és túlról sok település népviseletbe öltözött fiataljai érkeznek, és hozzák el saját templomuk hordozható Mária-szobrát.

   
  Fotó: Czímer Tamás

  A máriás csoportok egyenként köszöntötték a gyöngyösi templomban a több mint ötszáz éves Fájdalmas Anya-kegyszobrot, majd a szabadtéri oltárhoz mentek a hordozható Mária-szobrokkal.

   

  Fájdalmas Szűzanya búcsú

   
  88 kép
  Dátum: 2012-10-02 06:10:00
   

  A Mária-búcsúra az egész országból és a határon túlról több ezren érkeztek imádkozni. A szobortalálkozó idei legjei között szerepeltek a vécsiek, akik a búcsú legnagyobb, 180 centiméteres Mária-képmását hozták el. Az adácsiak, a nagyrédeiek és az abasáriak pedig hűen szokásukhoz, most is gyalog érkeztek Gyöngyösre, a Barátok templomába. A misén Palánki Ferenc püspök arra kérte a híveket, hogy Máriától tanuljuk meg a mindent odaadó szeretetet.

  A szentmise után látványos körmenetet tartottak Gyöngyös belvárosában. A búcsú ünnepét a Gyöngyösi úrangyala imádság zárta.


  Közösségi funkciók