3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenSzeretetet tanulni a rosszból

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.11. kedd
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Kiállítás nyílt a Holokausztról a Bottyánban.

 
 

„A SÁRGA CSILLAG FÉNYE, a Holokausztból fakadó szeretet tanúságtétele” címmel kiállítást rendeztek a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Középiskola és Kollégiumban a magyar Holokauszt 70. évfordulójának tiszteletére.

A kiállítást dr. Ternyák Csaba egri érsek nyitotta meg, aki szerint nagyon fontos, hogy beszéljünk a Holokausztról és emlékezzünk rá.

- A Holokauszt az emberiségnek egy szörnyű tapasztalata, egy hatalmas nagy bűn, és egy olyan világban élünk, amikor a bűnről nem nagyon szoktunk beszélni, főleg nem nevezik néven - fogalmazott az érsek, aki szerint épp azért kell beszélni a szörnyűségekről, hogy azok ne ismétlődhessenek meg.

A Magyarországon született művész, író, orvos Fisch O. Róbert ajánlotta fel az egri főegyházmegyének a tárlat anyagát, amely 17 képen keresztül mutatja be a az antiszemitizmust, a Holokauszt borzalmait

Az érsek a kiállítás legfontosabb tanulságának nevezte, hogy a művész a Holokausztból is szeretetet tudott tanulni. Úgy vélte, a mi dolgunk, ezt a képességet mi is erősítsük magunkban.


Közösségi funkciók