3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Ovikert: a legkisebbek is elkezdhetik

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.06.12. kedd
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy országosan is egyedülálló, új kezdeményezésbe fogott barátaival a gyöngyösi Stiller Tamás.

   

  Stiller Tamás és csapata elhatározta, hogy megmutatják az óvodásoknak, hogyan kell zöldséget, gyümölcsöt termeszteni, kertet ápolni, és azt is megtanítják nekik, miért jó, ha a saját maguk által gondozott, friss terményeket fogyasztják.

  Az óvodai kerteket Gyöngyöspatán, Mátrafüreden, Atkáron, Gyöngyöshalászon, Tarnabodon, Nagyúton, Nagyrédén és Gyöngyös öt óvodájában Stiller Tamás és csapata művelte meg, hogy alkalmasak legyenek a növénytermesztésre. A növényeket és a magokat pedig igyekeztek a kicsikkel együtt elültetni.

  – Számtalan rossz táplálkozási szokás rögződött belénk az elmúlt években, és sajnos ezeket a gyerekek is átveszik, megtanulják tőlünk. Húsz-huszonöt évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a banán télen kerül a boltokba. Ma már bármelyik évszakban hozzájutunk az eperhez, a déligyümölcshöz vagy a körtéhez. Ez nem biztos, hogy jó és egészséges. Vásárlási szokásaink egyik nagy problémája, hogy nem a szezonális gyümölcsöket részesítjük előnyben. Mi ezen szeretnénk változtatni – mondta Stiller Tamás. – Bízom abban, hogy ha a gyerekek már óvodás korban megtanulják, hogyan kell zöldséget termeszteni, és mindez még élményekkel is párosul, akkor felnőtt korukban is igényként jelentkezik majd, hogy a saját maguk által megtermelt, egészséges alapanyagokból készült ételeket fogyasszák.

  Az óvodai mintagazdaságokban betakarításig tart majd az Ovikert-program, ami – ha sikeres lesz – jövőre akár országos kezdeményezéssé nőheti ki magát.


  Közösségi funkciók