3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenOvikert: a legkisebbek is elkezdhetik

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.06.12. kedd
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy országosan is egyedülálló, új kezdeményezésbe fogott barátaival a gyöngyösi Stiller Tamás.

   

  Stiller Tamás és csapata elhatározta, hogy megmutatják az óvodásoknak, hogyan kell zöldséget, gyümölcsöt termeszteni, kertet ápolni, és azt is megtanítják nekik, miért jó, ha a saját maguk által gondozott, friss terményeket fogyasztják.

  Az óvodai kerteket Gyöngyöspatán, Mátrafüreden, Atkáron, Gyöngyöshalászon, Tarnabodon, Nagyúton, Nagyrédén és Gyöngyös öt óvodájában Stiller Tamás és csapata művelte meg, hogy alkalmasak legyenek a növénytermesztésre. A növényeket és a magokat pedig igyekeztek a kicsikkel együtt elültetni.

  – Számtalan rossz táplálkozási szokás rögződött belénk az elmúlt években, és sajnos ezeket a gyerekek is átveszik, megtanulják tőlünk. Húsz-huszonöt évvel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a banán télen kerül a boltokba. Ma már bármelyik évszakban hozzájutunk az eperhez, a déligyümölcshöz vagy a körtéhez. Ez nem biztos, hogy jó és egészséges. Vásárlási szokásaink egyik nagy problémája, hogy nem a szezonális gyümölcsöket részesítjük előnyben. Mi ezen szeretnénk változtatni – mondta Stiller Tamás. – Bízom abban, hogy ha a gyerekek már óvodás korban megtanulják, hogyan kell zöldséget termeszteni, és mindez még élményekkel is párosul, akkor felnőtt korukban is igényként jelentkezik majd, hogy a saját maguk által megtermelt, egészséges alapanyagokból készült ételeket fogyasszák.

  Az óvodai mintagazdaságokban betakarításig tart majd az Ovikert-program, ami – ha sikeres lesz – jövőre akár országos kezdeményezéssé nőheti ki magát.


  Közösségi funkciók