3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Elismerés a legjobbaknak: Paksy Marica és Püspöki Győző a kitüntetett

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.01.23. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-01-23 15:31
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést 2014-ben Paksy Marica és Püspöki Győző vette át.

   

  Fontos figyelemmel kísérni és elismerni azok munkáját, akik maradandót alkotnak a kultúra területén. A Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés ezt a figyelmet és elismerést jelenti - egyebek mellett erről beszélt ünnepi köszöntőjében Faragó László polgármester a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Mátra Művelődési Központban. A kitüntetettek tevékenységének méltatásán túl elismerően szólt mindazokról, akik kulturális területen végzik nap mint nap a munkájukat, a közösség épülésére.

  A Magyar Kultúra Napja

   
  22 kép
  Dátum: 2014-01-23 10:41:00
   

  A díjat 2014-ben Paksy Marica festőművész, a Gyöngyösi Műhely vezetője vehette át, kimagasló művészeti és közösségszervezői munkája elismeréseként.

  A díjazott úgy fogalmazott: meglepte az elismerés, ami természetesen jóleső érzéssel tölti el. Köszönetet mondott mindazoknak a kollégáinak, segítőinek, akikkel az elmúlt évtizedekben közösen dolgozhatott.

  Püspöki Győző a gyermekszínjátszásban kifejtett több évtizedes eredményes munkássága elismeréseként vette át a kitüntetést. Mint fogalmazott: sokan megkérdezik, hogy miért csinálja immár öt - vagy inkább hat - évtizede ezt a munkát, s hiába kérdezik sokszor, a válasz mégiscsak az: nem tudom. „A szerelmest sem kérdezik meg, hogy miért szerelmes” - világította meg a gyermekszínjátszáshoz fűződő viszonyát a szakember. Azt is hangsúlyozta: bár ezúttal - kivételesen - neki szólt a taps, mindez a gyerekek nélkül nem történhetett volna meg.

  Az ünnepi műsorban Zilai Györgyi operaénekes - Butykáné Bágyi Judit közreműködésével - és Pifkó Tamás színjátszó szórakoztatta a közönséget.

  A díjazottak tiszteletére rendezett fogadáson Bozsik István alpolgármester mondott köszöntőt, méltatva a kitüntetetteket, s mindazokat, akik akár intézményi, akár más formában a magyar kultúra értékeinek megőrzésén, gyarapításán, bemutatásán fáradoznak.

  Benkó Dixieland Band koncert

   
  22 kép
  Dátum: 2014-01-23 10:43:00
   

  Az ünnepi esemény a Benkó Dixieland Band kocertjével zárult. A hangverseny zajos sikert aratott, a közönség a műsor végén állva tapsolva köszönte meg a méltán világhírű együttesnek a másfél órás önfeledt szórakozást.


  Közösségi funkciók