3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Helytörténeti vetélkedő a kórházról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.08. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Helytörténeti vetélkedőt rendeztek közép-és általános iskolásoknak a gyöngyösi könyvtárban.

   

  A verseny témája ezúttal a Bugát Pál Kórház volt, hiszen a gyógyító intézmény idén ünnepli fennállásának 175. évfordulóját.

  A középiskolások mezőnyében a Máltai Keri diákjai bizonyultak a legjobbnak, míg az általános iskolások versenyét a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola diákjai nyerték meg.

  A zsűri elnöke, Horváth László történész azonban úgy vélte, aki díjat nem nyert, az is nyertese a versenynek, hiszen tudást szerzett meg, amit nem lehet tőle elvenni.

  Még a verseny megnyitásaként beszélt arról is: az írásbeli fordulóra korábban beküldött munkák nagyon színvonalasak voltak, s ez egy kiélezett, egyúttal értékes versenyt vetít előre. Ezt aztán be is bizonyították a csapatok, hiszen mindegyikük alaposan felkészült a gyöngyösi Bugát Pál Kórház történetének kevéssé közismert mozzanataiból is.

  A díjakat Weisz Péter, a kórház igazgatója adta át, s egyebek között azt hangsúlyozta: a versenyen résztvevő diákok nem csupán egy versenyre érkeztek, de \"küldetést teljesítenek\" azzal, hogy megismerik és megőrzik a kórház történetét. Mint mondta, talán az sem kizárt, hogy az egészségüggyel most a verseny okán kapcsolatba került diákok közül néhányan a gyógyító pályát választják majd. S azzal szintén mindenki csak nyerhet...


  Közösségi funkciók