3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben

Fájdalmas Szűzanya Búcsú - Máriás fiatalok találkozója

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.22. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2013-09-23 10:08
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi ferences plébánia által szervezett eseményre az ország több pontjáról és az országhatáron túlról is érkeznek díszbe öltöztetett Mária-szobrok.

   

  A közösség erejére és fontosságára hívta fel a figyelmet a Fájdalma Szűzanya búcsúján Gyöngyösön Urbán Erik ferences atya, a csíksomlyói kegyhely igazgatója. A szabadtéri oltárnál celebrált szentmisén kiemelte: az ember feladata sok egyéb mellett az is, hogy a megnyílt ég sugarát összegyűjtse és tovább adja azoknak, akik az élet árnyékos oldalán vannak.

  Hordozható Mária-szobrok találkozója

   
  41 kép
  Dátum: 2013-09-22 18:35:00
   

  - Az ember társas lénynek született, éppen ezért derűs, reménységet keltő közösségeket kell kialakítanunk, ahol barátokra találunk és ahol közeledhetünk egymáshoz – hangsúlyozta Urbán Erik hozzátéve: a gyöngyösi búcsújáró hely is egy lehetőség a közösségalkotásra, hiszen az oda látogatók egy nagy család tagjának érezhetik magukat.

  A Fájdalmas Szűzanya búcsú évről évre otthont ad a Mária-szobrok találkozójának.

  A népviseletben vagy ünneplőben érkező szoborvivő zarándokok idén mintegy hetven településről érkeztek, sokan, köztük az abasáriak is, gyalog tették meg az utat a gyöngyösi búcsúba.


  Közösségi funkciók