3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Almásy érem: tisztelet az elődöknek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.12. vasárnap
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Almásy Pálnak állít emléket a Tisztelet az elődöknek elnevezésű éremsorozat legújabb darabja. Az új érmet szombaton mutatták be a nagyközönségnek.

   

  Almásy Pálnak állít emléket a Tisztelet az elődöknek elnevezésű éremsorozat legújabb darabja, melyet a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Gyöngyösi Csoportja indított útjára évekkel ezelőtt. Az új érmét, amelyből ezüst és bronz is készült, szombaton mutatták be a Mátra Művelődési központban megrendezett érembörzén. A medál egyik oldalán Almásy Pál, az 1848-as függetlenségi nyilatkozat kihirdetőjének arcképe látható, míg az érem másik oldalán nevezetes gyöngyösi épületek, a Szent Bertalan-templom, a Pátzay János Zeneiskola, valamint az egykori Gyöngyösi Kereskedelmi és Gazdasági Bank látszik.

   

  Almásy Pál 1818-ban született Gyöngyösön. 1848-ban városunk országgyűlési képviselője, a képviselőház alelnöke, majd Heves vármegye kormánybiztosa. 1849-ben Debrecenben a Képviselőház elnöke volt.

   

  Az Almásy családnak az ország több régiójában voltak birtokai. A Gyöngyösön a Korona-házként ismert épület szintén a család ősi kastélya volt.

  Az éremsorozat eddig elkészült darabja Richter Gedeon, Bugát Pál, Guba Pál, Hanák Kolos és Orczy Lőrinc portréját ábrázolja.


  Közösségi funkciók